| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 01, 2013 11:20 Заглавие: HP ProBook 4510S-проблем в захранването. |
|
|
Зарядното на този лаптоп е HP part No.519330-001 Понеже не ми дават да разцепя захранването някой може ли да ми каже дали на средния пин на буксата му има захранване 18.5 волта или няма нищо. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batencho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 01, 2013 12:00 Заглавие: |
|
|
| Ако е с 3 пина на средния също трябва да има 18 и нещо,то е за да подава информация към лаптопа. Аз ги цепя,после ги заравнявам със финна шкурка лепя със монтажна пяна след което притискам здраво за 24ч. На следващия ден отстранявам остатъка от пяна и със тънък маркер закривам следите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 01, 2013 12:22 Заглавие: |
|
|
Знам за какво служи, защото сервизирам непрекъснато лаптопи. Искам да знам точно за този модел как стоят нещата.
Не при всички модели на HP и DELL на средния пин има напрежение.
Просто ако някой знае СЪС СИГУРНОСТ или има този модел да премери.
Накрая разцепих захранването,оказа се ,че комуникациония син кабел на средния пин е прекъснал някъде по средата на на кабела.Обикновено прекъсва или в буксата или до нея или до самото захранване .
За този модел да се знае ,на средния пин има 18.5 волта.
Добре ще бъде темата да се заключи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 12:49 Заглавие: |
|
|
| Защо "да се заключи " ? Гледам схемата на дъното за модела, даден в И-нета, и се питам какво ще прави средния пин там? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 13:02 Заглавие: |
|
|
При всички т.нар. smart зарядни за HP присъства напрежение на средния пин,без изключения. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 14:30 Заглавие: |
|
|
Трябваше ми бърза информация .Не даваха да се реже и разглобява захранването ,че било на вип клиент и не може да се появи на среща с кърпени неща въпреки че лаптопа е доста старичък.Трябваше бързо да реша дали проблема е в захранването или в лаптопа а нямах друго такова захранване въпреки ,че в сервиза има какви ли не .Казах да се заключи защото се опасявах да не възникнат излишни коментари. Ето Мармот даде необходимата информация . Така или иначе лаптопа вече си е при клиента и си работи.Това е . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 15:34 Заглавие: |
|
|
| Не искам да звучи като спам на темата,само да помоля да споделите как ги "цепите" зарядните.Аз съм си направил един нож като нокът и с него по залепените ръбове режа пластмасата.Интересно ми е дали има по-лесен и "красив "начин |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 16:03 Заглавие: |
|
|
| Скалпел и чукаш в процепа - залепеното се откъртва в 80% от случаите , после е лесно . |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 03, 2013 22:07 Заглавие: |
|
|
| Аз ги давам на познат железар - първо ги стиска хубаво на мангемето, после почуква тук-там и готово. На повечето не им личи после дори. Е някои се запъват, явно яко лепени но са рядкост. |
|
|
 |
|