|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivcho_k Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 25, 2013 11:14 Заглавие: Linea 14000 черно бяло изображение на av- Решено |
|
|
Шасито е KLX-UCTOP32X, cpu tda11105/v3/3. Проблема е следния.
ПО принцип тв. си дава цвят. На AV входа също си е цветно с DVD или нещо друго. Занимавам се с развоийни платки, микроконтролери и тн. , които имат VIDEO out, и си вадят цвят с други телевизори монитори и тн., а с въпросния е черно бяло и нещо не ми се вързват нещата. телевизора си е доста китайски с допълнителен траф за пригодения кинескоп, но това няма отношение. Не съм срещал подобен проблем.
Някакви идеи.
Благодаря.
Последната промяна е направена от ivcho_k на Пон Ное 25, 2013 16:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 25, 2013 12:04 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Със смяна на стандартите PAL,SECAM,NTSC пробвахте ли ? _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
ivcho_k Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 25, 2013 15:51 Заглавие: Решено |
|
|
След малко мерене се оказа, че честотата на кварца на платката, от която вадя сигнал е леко завишена с около 2 Khz,което в последствие влияе формирането на видео сигнала AV out. и TV-то "приема'' комплексня сигнал, като черно бял, и явно всеки телевизор има различен честотен толеранс на входа, ако мога така да го нарека. Коригира се със повишаване на кондензоторите 10pf, които достабилизират честотата паралелно на кварца. Съмнявам се някой да се сблъска с такъв проблем, но все пак мисля, че информативно е полезно.
Благодаря. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 30, 2013 19:45 Заглавие: |
|
|
Интересно е според мен и затова ще пиша. Доста скъпо устройство с камера за задно виждане на кола. Опознава автоматично камерата дали е NTSC или PAL.
Аналогов видео изход. На 5 телевизора работи, точно на оригиналното мониторче предвидено за колата - изображението черно-бяло. От всичко друго, подаден сигнал на това мониторче - цветно.
Какво установих. На платката на устройството дето формира и PAL и NTSC, има оставено място за тример кондензатор(на кварца). След поставянето на такъв, и настройка, всичко заработи. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|