|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Daniel Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 18:50 Заглавие: JVC AV-K14TR1 изписва на екрана ,,OCP" |
|
|
Този телев. направо ми разказа играта.Проблема е следния: тръгва нормално картина и звук и след неопределено време /ако не е пускан дълго време повече задържа/ изписва на екрана ,,OCP" и гасне в стендбай,като почва да мига диода за таймера.След като проверих памета,стабилизаторите,реших да пробвам схемата reset 78LR05,след нейната смяна телевиз.тръгна нормално и работи няколко дни.Но днес като дойде клиента да си го вземе, отново се прояви дефекта- .Очаквам съвети!!!
На отзовалите се предварително благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2005 18:58 Заглавие: Re: JVC AV-K14TR1 изписва на екрана ,,OCP" |
|
|
| Daniel написа: | | изписва на екрана ,,OCP" |
OverCurrentProtect |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 18:48 Заглавие: Re: JVC AV-K14TR1 изписва на екрана ,,OCP" |
|
|
Регулатор за 9 волта , като малък транзистор, около ТХО, или 2 ценерови диода по I2C щината, мисля че бъаха 5.1 волта, памет. _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 20:38 Заглавие: |
|
|
OverCurrentProtect
RC ти го написа това отгоре но и ако го пък и преведеш за такива като мен ще е още по добре. Не мисли че всички колеги го знаят английския ама сме малко дето си признаваме и то публично  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|