|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Сря Юли 31, 2013 15:01 Заглавие: Philips 14gx1516 и JVC AV14BM8EES с проблеми в захранванията |
|
|
Здравейте!
В период от 3-4 месеца и двата телевизора заминаха един след друг. Първи беше JVC-то, а после Philps-а. Втория телевизор обаче на 2 пъти след известна почивка тръгна за няколко дена. После пак загуби и standby-а. Реших да му сменя ШИМ-чето (3842) и когато го включих, стендбая светна. При натискане на бутона да го пусна обаче припатка няколко пъти. Щетите, които намерих са транзистора на високото, 2 резистора преди греца, бушончето и може би самия грец. Някакъв акъл да дадете какво се случва? Не че кой знае колко си струва да се наливат пари за телевизорите, но ме изядоха тука да ги оправя...
Транзистор имам, ШИМ-чета имам няколко, резистори ще взема, но за греца не знам 1N4007 дали ще свършат работа (имам няколко такива) или да търся по-мощни диоди. _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 31, 2013 15:20 Заглавие: |
|
|
Ти един грец не можеш да измериш ама си тръгнал да ремонтираш.Случва се това че някой който си няма хал-хабер е тръгнал да сменя вместо да мери и резултата е ясен-сменяне и паткане...
Закарай ги на сервиз.А като не ти се наливат пари-просто ги изхвърли...
P.S.Като още малко ми поостроумничиш къде да пиша и къде не ще изхвърчиш в бан-листата!И ебането и прочие цинизми си ги ползвай в комуникацията вкъщи!Аман от народ без елементарно възпитание.Да не говорим че като ти браузнах всичките писания даже почти не съм писал в твои теми и не съм ти отправил нито една забележка,така че не знам за кви проблеми говориш че си имал с мене!?Или те може би са от някое от раздвоенията на личността!?А че е трябвало да имаш-отделен въпрос-то като гледам всичките ти теми са все еднакво неграмотни и все плачат за този раздел.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|