| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 12:37 Заглавие: Монтиране на аларма - тия резистори от коя страна? |
|
|
Монтирам си стандартна сот-аджийска аларма. Служи ми вярно години наред, ама я бях инсталирал както ми дойде. Сигналните входове са на практика измерител на съпротивление. Нормалното им състояние е 3.3 килоома.
Тия резистори в кутията на алармата ли да ги оставя, или до самите датчици? На входен канал следи съпротивление - 2 датчика - паралелно единия 10 килоома, другия 5.
От гледна точка на смущения питам. Предполагам, че са го направили така да не може да се окъсяват кабелите и да се шунтира датчик. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 16:14 Заглавие: |
|
|
Да,монтираш APOLO 7, производство на ИНСАС София. Резисторите задължително в датчиците,иначе няма особена файда от тях! Ако остават свободни зони,там вече резисторите ги монтираш директно на клемореда в контролния панел. Ако помислиш малко ще видиш,че можеш с един проводник от кабела да закараш до контролния панел две зони (два датчика). Т.е. със стандартен 6-жилен алармен кабел е възможно да организираш всичките 6 зони на централата плюс тампера  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 16:40 Заглавие: |
|
|
| Датчиците са на различни места. Кабелите ми са дръпнати от предните собственици. Да, за марката позна. С един кабел просто ще се изнесе разпределителя на жиците извън таблото на алармата, което не му виждам смисъла. Офтопик - абе само на мен ли ми се увижда връзване на такова нещо, и то при наковани кабели и пробити дупки с дюбели за крепежа... неимоверно пипкава работа! По 15 лева на точка искат, за толкова гърч де му намират смисъла не ми е ясно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 19:09 Заглавие: |
|
|
А после майсторите били кожодери,а Ами кой както си надроби попарата! Ако са опънали отделни кабели до всеки датчик после е голям кеф навързването им в контролния панел Не се отчайвай,ще помагаме. Дай да видим какво ще стане. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 20:12 Заглавие: |
|
|
| Не, аз вече я инсталирах и работи. Мисълта ми беше, че аз с това ако си вадя хляба - пари за сол за компота не мога изкара. Поне ден, ден и нещо заминава за инсталация, плътно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 22:01 Заглавие: |
|
|
Еееее,в в началото е така. После човек започва да мисли по-бързо,да пипа по-сръчно...5-6 часа максимум ми е отнемала тая система с 4-6-8 датчика. Всичко зависи от "панделките"-как ще се организират жиците и сградата в какъв етап е. Щото сме отивали,масата постлана,креватите постлани,да си събуеш обувките и да си легнеш. Мъкнеш прахосмукачки,режеш канали,пазиш да не окъртиш... Това е психо натоварване,което допълнително сковава. Ама като го приемеш като работа,която ти носи някакъв доход няма избор. Щом всичко е приключило успешно-честито! Аз обаче бих ти препоръчал нещо,което ще ти отнеме малко време,но ще ти спести ядове за в бъдеще. ИНСАС в стремежа си да пестят са стигнали до там,че не са сложили варистори нито на платката на контролния панел,нито в клавиатурата.Вземи два варистора на 15-18 волта и единият го сложи директно на клемореда на клавиатурата между +12 и маса,вторият-пак на тези клеми ,но на платката на контролния панел. И задължително варистор на 270-330V на входа на трафа. Понеже APOLO имат гадният табиет при гръмотевични бури и токови удаи да се скапват без да се замислят. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 23:32 Заглавие: |
|
|
Благодаря, това ще го направя. Не е много работа.
Друго съм се чудил - тоя клеморед - не са ли пуснали някаква дребна приставка да се монтират датчиците по-човешки? Постигнали са минимализъм, в което няма лошо, ама после правиш обемен монтаж след тях. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|