|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kis-electronic Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 11:24 Заглавие: За високите сметки за тока |
|
|
Здравейте,
Знае ли някй, дали новите цифрови електромери имат техническата възможност да им се променят показанията дистанционно, централно от съответните им собственици - ЕРП-тата. Всички сме свидетели и потърпевши от удвоените сметки за електропотребление, които получихме през януари и на смехотворните обяснения на представителите на ЕВН, ЕОН и ЧЕЗ. При преглед на фактурите всичко е точно, числата на електромера съответстват на отразените във фактурите, само дето са два пъти, че и отгоре повече, от нормалното ни потребление. Като техник, мира не ми дава този въпрос, как на толкова много хора се удвоиха показанията на електромерите. Имам познати, които имат електромери, едно поколение преди най-новите, пак електронни, но с механичен въртящ се диск и при тях няма оплакване за драстична промяна в показанията. За съжаление са само двама и не мога да преценя, дали при всички е така. При мен напрежението и честотата са в нормите, поне през светлата част от деня, когато мога да хвърлям по едно око и не мисля, че от тези две величини може да дойде напомпването. След като часовниците им се сверяват автоматично, дали не е възможен и ъпдейт на показанията, което да е причина за високите ни сметки? Ако някой е на ясно и му се пише по темата, моля да сподели знанията си, мисля, че ще е интересно за всички. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
kis-electronic Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 12:46 Заглавие: |
|
|
| Вече го направих. Като мине малко време, ще пиша за резултата. |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 15:44 Заглавие: Re: За високите сметки за тока |
|
|
И ти си от тези които не си гледат показанията на електромера а гледат много телевизия и пък вярват на всички журналисти които си пълнят новините за да ни манипулират.Електромера е у вас и ти по всяко време можеш за видиш за какво става дума. Това може да го изчисли и ученик от 3 клас.Това което пишеш,че електромера може да се манипулира е пълна глупост и човек регистриран в този форум е излишно да говори празни неща.Има и ляк за такива "томаневерници"-например можеш да поискаш проверка на електромера в мерки и теглилки естествено ще си заплатиш за тези излишни операции.И ако установиш че извънземните са ти пипали в електромера можеш да ги осъдиш.Може би ако беше малко си поразчесал мозъка тази тема би излишна. 32 години се занимавам само с такива неща затова всичко това което съм ти писал бъди сигурен,че не е ала-бала.А това,че цената на тока,е тази има много виновници но не искам да политизирам темата. Такава е и цената на горивата,водата,парното много други за които никой не сеща.Никой не иска да приеме горчивата истина и търси вината в някой друг. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
gogo75 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 17:44 Заглавие: |
|
|
Цяла година при нас засичат електромера около 25-то число,само декември изпреварва-видях инкасаторката на 18.12 в блока.Това автоматично прави разлика 18-25% в сметката. И дали нямаше да "икономисат" от инкасатори,ако всичко ставаше дистанционно...  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 17:44 Заглавие: |
|
|
chikov недей така леко да отхвърляш тази възможност. Значи може да се манипулират електромерите да отчитат по-малко,а не може да става обратното. И защо? Остави цената на тока. Сега ходих да си гледам колко трябва да платя. Еми двойно е. Точно! За период,по-дълъг от предходния с 5 (пет!) дни. Смятах и увеличението. Сметката ми е завишена поне със 80-100 лева! Консумацията у дома е постоянна . Климатиците-два-не се спират,карат на 18 градуса докато ни няма-от 8,00 до 19.00 и после-на 22-23 единият. Другият е в една стая,дeто събирам цветята и си почесвам пръстите по клавиатурата. Е,наистина една вечер имахме гости,които спаха в тази стая и надух климата до 23 градуса. Останалото е осветление-80% LED лампи ,една обикновена 75W или две луминисцентни по36-свети едното или другото и една енергоспестяваща в спалнята,която едва ли навърта и 4-5 часа на месец. Бойлер-там си признавам че не можах да се справя! По-точно мога,но трябва да обявя война! Като се измият чиниите и няма вода да си вземе душ човек. Чудя се на жена ми каква кожа има и как може да мие с вряла вода. Готвенето е епизодично,защото сме и двамата на работа и просто няма време. Хлдилник,фризер и телевизор. Неее,не може никой да ме убеди в обратното! Още повече,че през декември имаше повечко студ и се топлехме повече. Платих тогава 150 лева,сега ми искат 350! Е б а х им мамата! Това последното не го четете,особено модераторите Говорил съм с доста хора-никъде това нещо го няма! НИ в Щатите-братовчед ми живее там от 1990,ни в Испания-имам приятел,три години вече е там,ни в Германия,ни в Гърция,ни в Турция. Няма да псуваш ли! Вече сериозно мисля да потърся специалистите,дето не могат да манипулират електромерите. 600 кинта-600! Ще ги избия до другата Нова година и ще остане да се посерем с DUMPLE! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 18:19 Заглавие: |
|
|
Смея да твърдя, че едва ли дружествата по някакъв начин влияят на показанията на електромера. Защо ? Ами защото трябва да бъдат замесени доста хора по веригата и нали знаете ,че ако нещо си се спокарат то някой от тях ще изнесе на показ тая далавера и тогава става страшно . Тъй си мисля аз ,защото от опит знам че едно нещо знаят ли го повече от двама то не е никаква тайна .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 18:36 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: |  | Ето едно смислено изказване. Ditronix псувай си по често за да ти олекне поне това ще ти е кярът. Но не прави такива безмислени изказвания защото ще те помислим за неук.Остава и ти като една жена по телевизора да кажеш,че енергото намалявали амперите за да отчитат повече електромерите.Ха Ха Ха смешно..... Но не е толкова за смях а за плач защото половината народ си мисли тези гламотии. Ти неможеш ли да си изчислиш киловатите на месец ами ни обясняваш какво си включвал-па колко си го включвал и т.н. От вън си има кантар с точност не повече от +/-2% и ние вярваме на него. Такива които не вярват като теб си плащат в мерки и теглилки за експертиза на електромера и после омекват. Но аз пак ти казвам поне си попсувай. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 19:02 Заглавие: |
|
|
Чиков , сега щи обясня защо хората си ги мислят тея работи , по нагоре .Щото на майка им у пут**та на твойте колеги дет трябва да отчитат ел. мерите . Минават пак на три месеца , а отчитането го правят само от бюрата си . Искаш ли да ти дам един партиден номер с почти еднаква консумация всеки месец .Има и контролни ел.мери дето ги следя искам или не всеки месец .Всичко е записано по месеци щото има сериозен отчет и плащане . Ееееее сметките са за три месеца : 240 , 290 и третия като минават вече да отчетат 650 кинта . Това го знаеш много добре нали ? А кажи сега как хората да си направят сметка колко ток изразходват ? Или да си гледат ел.мера всеки ден , сутрин обед и вечер . Изобщо да се пренесьт да живеят до ел.таблото ли ? Та се се сетих за оня виц : Алооо топлофикация ли е ? -Не господине тука е електрофикация . -Нищо ,нищо и на вас да ви еба майката  |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 19:21 Заглавие: |
|
|
Иво тези твърдения,че се отчита на коляно е отживелица от 4-5 години. Може би за да се намесиш в темата да беше се поинформирал как се отчитат днешно време електромерите.Няма ги ония тетрадки в които можеше да ти измислят данните на е-ра.Сега се отчита с терминали и отчетника въвежда данните без да разбере колко киловата си изгорил.Което автоматично изключва твоето твърдение. Виж какво псувайте си ще ви олекне. Трудно е в началото после се свиква както и с горивото,парното,водата,данъците осигуровките и много такива за които сме си виновни ние.Но нека не политизираме темата. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|