| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 10, 2013 18:36 Заглавие: Направа на усилвател за тлф. капсул |
|
|
| Направо на въпроса-налага ми се да направя усилвател на телефонния капсул в слушалката на шайбов телефон за човек с увреден слух.Слуховото му апаратче е слабичко, а при максимално усилване и приближаване на слушалката до главата се възбужда.Място в телефона има достатъчно, но не знам на какво да се спра.Желателно е захранването да е от линията, но тогава има вероятност да се увеличи консумацията и централата да " изхвърли" телефона.Знам ли.Исках да се допитам, ако някой е правил нещо подобно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 10, 2013 21:15 Заглавие: |
|
|
| Имаше навремето такива телефони , за слабочуващи , едни френски , с потенциометър в слушалката , потърси си някой такъв или подобен . Усилването на звука в капсула винаги води до опасност от самовъзбуждане . |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 11, 2013 6:37 Заглавие: |
|
|
| Взвми си телефон с "handsfree". Навремето имах такъв, захранваше се от линията, централата не ме изхвърляше, даже имаше и светодиодна индикация и LCD дисплей. |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 11, 2013 8:04 Заглавие: |
|
|
Погледни тук.
http://alltlf.narod.ru/phones.html
Но повечето стари телефони са с трансформаторна връзка,в която влизат параметрите на слушалката и микрофона.
По добрия вариант,е да потърсиш готово изделие. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 11, 2013 14:29 Заглавие: |
|
|
Няма ли да е по лесно да се свърже към телефона слушалка която се пъха в ухото. Така ще се избегне микрофонията. Може би няма да е необходимо голямо усилване и така усилвателчето ако е необходимо може да се направи с един-два транзистора. Няма да черпи много ток. Може да се ползва усилвател от стар уокмен те са икономични и дънят яко. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|