Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за консумацията на DRL

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 18:16    Заглавие: Питане за консумацията на DRL Отговорете с цитат

Интересува ме колко е нормалната консумация на тези фарове LED . Примерно http://www.ebay.com/itm/New-5050-4LED-Car-Daytime-Running-Light-DRL-With-Automatic-ON-OFF-E4-2899-/330758940980?pt=US_Car_Lighting&hash=item4d02c4e934 Има и с по 8 диода . Дават им консумация 80-95mA , ако диодите са 1W всеки - би трябвало да хаби поне 5-600mA . Кое е вярното ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 18:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Лента с 300 светодиода консумира около 2А. Т.е. около 25W. Дават я по принцип по 7W на метър. Приемам че светодиодите са леко ограничени по ток за да изкарат половината от китайските часове,отбелязани на опаковката,вземам пред вид че захранвам панделката от едната страна и вероятно в другия край има спад на захранването заради тънките писти по гъвкавата лента-платка. Като се вземат пред вид и китайските ватове- сметките горе-долу излизат. При мен по около 7mA на диод,при теб-около 10mA. Не могат тези светулки да са 1W- едноватовите ако се вкарат в такъв режим трудно се гледат директно. Аз преди няколко дни получих едни DRL-и с по 28 от нормалните 5 мм. LED-ове. Е светят,направили са им и свестни рефлекторни сектори.добре са. Сега чакам още едни,интересно ми е да ги сравня с фабрично вгражданите. Като дойдат и другите,ще излезем с колите да видим какво ще се получи.

http://www.ebay.com/itm/New-Car-Truck-Van-Daytime-Running-Light-Head-Lamp-White-8-LED-DRL-Daylight-Kit-/251317351674?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a83ae74fa&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Car-8-LED-DRL-Daytime-Running-LED-Light-Super-White-/250928253795?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a6c7d4b63&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/2x-White-6-LED-Car-Daytime-Running-Light-DRL-Driving-Daylight-Lamp-Bulb-/221262858796?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item33844b4a2c&vxp=mtr

Toва са линкове за може би най-евтините комплекти в еBay. Кръглите от линка на ELP сякаш са скъпи на фона на останалите.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз го разбирам като обща консумасия на модула - 95мА , което прави около 1 ват на 12 волта.
Върнете се в началото
jonov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Комощица

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако мога да попитам - върви ли това пред кат ? минава ли за дневни светлини ?
Гледам че във Лом си карат със тях , но все пак ние сме си едно по голямо село Very Happy
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледал съм да ги водят Е4 , нали това се искаше за пред КАТ ? Затова май са малко по-скъпи.
Върнете се в началото
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези китайски шитни са полузаконни. Води се нещо като промяна на осветителната уредба на колата и за това могат да ти я спрат от движение ако не са фабрично сложени от производителя. Така че внимавайте.
Върнете се в началото
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 11, 2013 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

jonov написа:

Тука е обяснено подробно, що е то DRL и има ли почва у нас .....
http://www.tuning.bg/drl-dnevni-svetlini-polezna-informaciya-otnosno-izpolzvaneto-im-v-balgariya
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 12, 2013 9:26    Заглавие: Отговорете с цитат

СВЕТЕЩА ПОВЪРХНОСТ
Площта на светещата повърхност не трябва да е по-малка от 40 cm2
Е , това изискване не знам как ще се покрие ?
Другите за яркост - има модели с по-мощни диоди , консумация по 400 -500 мА и добра яркост , но ако трябва да имат 40см2 площ - не знам как ще стане ?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети