| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bogidarr Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2005 22:01 Заглавие: TV PHILIPS 17PT1563 chassis L7.2 |
|
|
Здравейте колеги!За първи път се включвам в този форум.Дано е от полза за всички...
Един представител на "любимата" ми за ремонт фирма PHILIPS 17PT1563 chassis L7.2 ми къса нервите а именно:
-захранването е изрядно-95V,14V,8V,регулира се и въобще всичко което проверих по този телевизор е изрядно-резистори,диоди,транзистори(и смд-тата),кондензатори!!!
Включвам захранване,телевизора застава в "стенд бай" ,стартира се с ДУ или КАНАЛ+ ,развърта,тръгва картина и звук ииииииии моментално изключва!!!!! .Красота! Чувствам се ИЗЧЕРПАН. Някой ако е срещал такова ДИВАНЕ -ще сам му благодарен да сподели.С Уважение НИКОЛОВ
С това ВР ме разбивате иначе е по- практично и лесно -пестим време.....  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 20:50 Заглавие: Re: TV PHILIPS 17PT1563 chassis L7.2 |
|
|
Дай малко повече инфо?В ст-бай ли остава, мига ли светодиода и ако-колко пъти или директно забива захранването, смени ли паметта? _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 21:37 Заглавие: |
|
|
-още:
-от отоплението на кинескопа - изв9 на ТХО, след изправяне с диод и филтриране, се взема напрежение за защитата "HEW" - провери я тази верига и/ипи смени капацитета.
- Опитай да намалиш леко +95в.
- Дай по-добро описание. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
| А и още.Филипса обича защитите.Най-напред я елиминирай.Може и да е самата защита,често ми се е случвало |
|
|
 |
boggidarr Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2005 21:47 Заглавие: PHILIPS CHASSIS L7.2 |
|
|
| Подмених TDA8139 и телевизорчето заработи добре.Благодаря за вниманието.Прав си че сам дал малко инфо но от PHILIPS-И ми се гади и сдуми човешки не мога да ги опиша!Занапред ще сам по-изчерпателен. |
|
|
 |
|