Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ при избор на транзистор за любителска схема

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fr0g
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 09, 2013 21:52    Заглавие: Помощ при избор на транзистор за любителска схема Отговорете с цитат

Здравейте, поради липса на време и знания имам нужда от помощ за избор на транзистор, който просто да може да издържи по голям ток (2А). Отпушвашият ток ще идва от едно мултивибраторче със 555 (ще го ползвам като мигачи на мотокар), а транзисторът е с цел да сложа повече диоди на изхода мултивибратора. Трябва ми нещо издръжливо, надеждно, ако е и изпитано питието е от мен! Благодаря и съжалявам за глупавия въпрос, но все пак съм просто любител. Wink

Exclamation Arrow Какъв е смисъла от тая тема?Всеки транзистор който може да издържи въпросния ток би бил подходящ.И всеки транзистор е "издържлив"-стига параметрите му да отговарят на мястото на което е сложен.Откъде могат хората тук да знаят какво имаш под ръка,че да ти препоръчат?Четеш оттук параметрите и си харесваш някакъв Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети