| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
subarkata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 16, 2013 11:30 Заглавие: комфорт функция на автомобил |
|
|
Привет на всички. Имам нужда от помощ с комфорт функцията на семейния автомобил - Ланча Либра. Идва есен, съответно постоянно седят отворени поне 2 прозореца и шибедаха, а не е удобно да държа ключа в ключалките докато се затворят. Особенно "таванния прозорец" му отнема около 10 сек. Дистанционното ми фабрично не може да ги затваря. Искам да го направя да се активира и от дистанционното. Знам че може да се добави отделен модул с отделно дистанционно, но не искам допълнителни дистанционни. Изрових схемите на управлението на стъклата и на заключването. В самата централа М40 за стъклата на 18ти пин е сигнала който активира комфорт функцията при дълго задържане на ключа в ключалката. Сигнала от дистанционното пък се приема от модула М35 и на свой ред стига до централата М40 и до ключалките N50 и N51.
Как може/може ли въобще да се прехвърли сигнала от дистанционното на този 18 ти пин и да се направи така, че само при заключване да се активира комфорт функцията?
Съжалявам са дългия пост и ако неволно съм нарушил правилата - нов съм тук.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 16, 2013 12:14 Заглавие: |
|
|
Към този вход на модула може да пробваш да подадеш сигнала, който излиза от алармата за централно заключване. Разбира се, трябва да се съблюдава какво подава алармата - "+12", "маса" и какво очаква комфорт-модула... Трябва да се провери и дали импулса от алармата за централно е кратък (най-вероятно) или продължителен - докато държиш бутона на алармата. Трябва да се провери и колко време е необходимо да има сигнал на този 18-ти пин, за да задейства комфорт функцията. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Tqnata83 Активен потребител

|
|
|
 |
subarkata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 16, 2013 13:47 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързите отговори.
Относно сигнала на 18ти пин. Съдейки по това колко време трябва да държа ключа завъртян в заключено положение - комфорт функцията се активира след грубо 2 сек. и изключва веднага след като ключа се върне в изходна позиция независимо до къде е стигнало затварянето на прозорците и шибедаха. За затварянето на последния са нужни около 10 сек, както вече споменах. Довечера ще проверя и какво подава модула за централното (колата няма аларма, това е фабричното централно заключване), но със сигурност сигнала е кратък.
Няма да е проблем да свържа предлаганите модули, стига да вършат точно това което искам. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 17, 2013 20:39 Заглавие: |
|
|
един чакащ мултивибратор взима сигнала от дистанционното и управлява реле което да имитира задържането на ключа. Времето на ЧМ може да се направи по желание - 10-15 сек...  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
|