Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Външен микрофон към лаптоп ASUS X301A

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 19:30    Заглавие: Външен микрофон към лаптоп ASUS X301A Отговорете с цитат

Някой знае ли как са изводите на куплунга за аналогов аудио вход/изход на лаптоп ASUS X301A? Опитвам се да свържа външен микрофон, но не се получава сигнал. В ръководството пише, че при включване на външен микрофон, вграденият автоматично се изключва. Но такова нещо не става при включване на жака. А дали изключването е хардуерно или софтуерно? Вграденият микрофон иначе си работи нормално. При включване на слушалки същите работят нормално. Операционната система е Windows XP SP3.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

В женския жак на микрофона има пластинка която при включване на жака укъсява с друга пластинка и интерфейса разбира ,че е включен външен микрофон ,изключва вътрешните микрофони и прави активен външния микрофон .Мъжкия жак е като стерео жак но средния сектор е празен а микрофона е вързан - маса си е маса ,активния край си е на активния /пъпката на върха /а средния е празен. Не знам дали има стерео микрофони.Микрофона трябва да си е като за компютър- електретен .Кондензаторни,фантомни и динамични микрофони не стават.Женския жак за слушалката и микрофона не са еднакви и не могат да се разменят.Те са си означени и в различни цветове.
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Той женският куплунг е само един и до него има нарисувани и слушалки, и микрофон. Опитвам се да използвам това свързване:

Лявата слушалка е между 1 и 3, а дясната е между 2 и 3. И си работят. Опивам се да свържа микрофона между 4 и 3, но не става.
Върнете се в началото
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Окт 20, 2013 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

На ASUS 1015 който също е със споделен вход/изход съм записвал звук от касетофон. Стерео запис. Вървят и двата канала. Ползвах стандартен 3.5 мм. стерео жак. При поставяне на жака драйвера ме попита като какво да конфигурира входа. Избрах Mic. Нямаше опция line-in, но стана без проблем. Просто намалих с плъзгача усилването на микрофона. Пробвай със стандартен жак.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 21, 2013 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Даа, днес за разлика от вчера излиза прозорче да ме пита слушалки или микрофон съм включил. Егати тъпотията. А на мен ми трябва едновременно вход и изход. Май ще се насоча към външна звукова карта през USB.
Върнете се в началото
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пон Окт 21, 2013 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Mоже да ползваш usb микрофон.
Върнете се в началото
jonov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Комощица

МнениеПуснато на: Вто Окт 22, 2013 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

eler написа:
Май ще се насоча към външна звукова карта през USB.

Ама аз бих те посъветвал , ако лаптопа се подвързва към усилвател от незнаен майстор - по добре да ползваш външна карта - за да не останеш като познат - без вътрешна Very Happy
Купи си една усб за 10/15 лева и си реши проблема .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети