| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 20, 2013 19:30 Заглавие: Външен микрофон към лаптоп ASUS X301A |
|
|
| Някой знае ли как са изводите на куплунга за аналогов аудио вход/изход на лаптоп ASUS X301A? Опитвам се да свържа външен микрофон, но не се получава сигнал. В ръководството пише, че при включване на външен микрофон, вграденият автоматично се изключва. Но такова нещо не става при включване на жака. А дали изключването е хардуерно или софтуерно? Вграденият микрофон иначе си работи нормално. При включване на слушалки същите работят нормално. Операционната система е Windows XP SP3. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 20, 2013 20:05 Заглавие: |
|
|
В женския жак на микрофона има пластинка която при включване на жака укъсява с друга пластинка и интерфейса разбира ,че е включен външен микрофон ,изключва вътрешните микрофони и прави активен външния микрофон .Мъжкия жак е като стерео жак но средния сектор е празен а микрофона е вързан - маса си е маса ,активния край си е на активния /пъпката на върха /а средния е празен. Не знам дали има стерео микрофони.Микрофона трябва да си е като за компютър- електретен .Кондензаторни,фантомни и динамични микрофони не стават.Женския жак за слушалката и микрофона не са еднакви и не могат да се разменят.Те са си означени и в различни цветове. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 20, 2013 21:16 Заглавие: |
|
|
Той женският куплунг е само един и до него има нарисувани и слушалки, и микрофон. Опитвам се да използвам това свързване:
Лявата слушалка е между 1 и 3, а дясната е между 2 и 3. И си работят. Опивам се да свържа микрофона между 4 и 3, но не става. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 20, 2013 23:21 Заглавие: |
|
|
| На ASUS 1015 който също е със споделен вход/изход съм записвал звук от касетофон. Стерео запис. Вървят и двата канала. Ползвах стандартен 3.5 мм. стерео жак. При поставяне на жака драйвера ме попита като какво да конфигурира входа. Избрах Mic. Нямаше опция line-in, но стана без проблем. Просто намалих с плъзгача усилването на микрофона. Пробвай със стандартен жак. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 21, 2013 19:29 Заглавие: |
|
|
| Даа, днес за разлика от вчера излиза прозорче да ме пита слушалки или микрофон съм включил. Егати тъпотията. А на мен ми трябва едновременно вход и изход. Май ще се насоча към външна звукова карта през USB. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 21, 2013 19:53 Заглавие: |
|
|
| Mоже да ползваш usb микрофон. |
|
|
 |
jonov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2013 10:03 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Май ще се насоча към външна звукова карта през USB. |
Ама аз бих те посъветвал , ако лаптопа се подвързва към усилвател от незнаен майстор - по добре да ползваш външна карта - за да не останеш като познат - без вътрешна
Купи си една усб за 10/15 лева и си реши проблема . _________________ От Blizoo - бягай на далеч |
|
|
 |
|