|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 24, 2013 14:28 Заглавие: ПИТАНЕ за бойлер към запознати с топлотехниката :) |
|
|
Въпроса ми е как е по-ефективно да се пести ел.енергията, изразходвана от един незаменим уред - бойлера.
И по точно кой е по-добрия вариянт м/у двата :
1) ако се пуска само на нощна да загрява до 60-70 С'
или
2) ако е пуснат постоянно, но на 40-50 С'
Мисълта ми е че при постоянното подгряване разликата с околната температура ще е по-макла, съответно и топлинните загуби.
В края на деня, когато влезеш да се изкъпеш и в двата случая се оказва че имам вода с една и съща температура.. _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 25, 2013 11:03 Заглавие: |
|
|
Този избор има и друг аспект, зависи как се ползва бойлера. Ако сте семейство и се къпят няколко човека последователно е добре бойлера да се загрява до по-висока температура, за да се полват акумулативните му свойства.
Аз лично ползвам варианта: бойлера е включен непрекъснато на минимална мощност '1', в случай на интензивно ползване на вода го включваме на максимална мощност - '4'.
За икономия, ако боилера е добре изолиран, и при условие че едно "зареждане" през нощтта стига за денонощие, по-добър е вариант 1. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|