|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 01, 2013 19:23 Заглавие: Проблем с "Bosch" система за контрол на достъпа |
|
|
Системата е Bosch APC-AMC2-4WCF. Тоест ТАЗИ .
Три дни(буквално по 10 часа дневно) се боря с нея и не успявам да въведа карта в нито един режим. Установявам връзка през Ethernet, мога да активирам електрическата брава от програмите за настройка. Задавам зони, лица и права, свързвам картите с лицата в програмата. Изписва се, че картите са записани. И когато поднеса картата, в Logviewer излиза, че е нерегистрирана, като се посочва същият номер, който уж съм свързал. Обърнах цялата документация, но успех - никакъв. Последната изненада дойде, когато зададох алтернативно да се отваря от клавиатура или карта. Системата не реагира и на кода, като същевременно различава кога съм посочил да се изисква - при въвеждането отговаря със звук, че е неразпознат(все едно се въвежда грешен код, т.е. отказва достъп), докато при сваляне на отметката, не се чува сигналът за грешка.
Необходимо е някой, който е работил с такава система, стъпка по стъпка да обясни как да въведа карти, за offline режим, например.
Текущата конфигурация е: два четеца към една врата(вход и изход). Входът свързан на Wiegand 1, изходът - на Wiegand 2. Електрическа брава - на OUT1.
Имам инсталирани всички необходими програми. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 02, 2013 11:20 Заглавие: |
|
|
Ще изчакам до понеделник и ще питам. Учудва ме колко непоследователна е документацията на системата. На практика, вариантите са два: или някой да опише всичко стъпка по стъпка, или да се губи много време, за да се улучат нещата по принципа на проба-грешката. Но засега вторият вариант дава резултат само частично. Т.е. разбрах много неща, но пропускам главното - как да се регистрират параметрите за достъп. Има 5-6 свързани програми и оттам става много трудно да се организира последователността от действия. Опитах и с пресрещане на комуникацията, но е криптирана. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|