|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 27, 2013 18:42 Заглавие: LG CF-20K52EX MC84A - повреда, непозволяваща включване. |
|
|
Повтарям една по-ранна тема, за което се извинявам. Надявам се, че не нарушавам някое правило
Телевизора е LG CF-20K52EX с шаси MC84A и МК - CXP86324 Дойде при мен с цъкане и мигане на диода, индикиращ захранването, като в началото е бучал, а после е спрял и да бучи. Както и с 3 избити електролитни кондензатора - 1000uF/50V, 220uF/160V, 220uF/450V в захранващата част. След замяната им телевизора продължава да си прецъква. При духване с топъл въздух в частта Q1/Q2..D01 и серията резистори телевизорът включва и работи нормално. При последващо изключване отново се стига до по-горното състояние. Всички резистори в тази част са измерени и отговарят на стойностите по схемата с малък толеранс. Сменен е кондензатора 1000uF/50V, поради видимо не доброто му състояние.
Бих се радвал за някакви насоки. Областта, в която е локализиран проблемът е очевидно около процесора - 12-тина резистора, 2 керамични кондензатора, 2 диода и 2 транзистора. За съжаление измерих всичко наоколо и съм стигнал точно до никъде. И за да изключа проблем със студени спойки, презапоих всички елементи в посочената област.
А нещо да премериш?Тука има материал по въпроса
Благодаря за корекцията.Резисторните матрици мисля, че са ОК - 4,63-4,67К на всеки пин спрямо първият. Останалото утре, че стана голяма каша. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|