| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 30, 2013 11:53 Заглавие: Избор на осцилоскоп |
|
|
Здравейте, разделих се със стария си С1-65А, сега искам да купя нещо до около 600 лева 100Mhz. Има ли фирма в България предлагаща с гаранця нещо от рода на този Siglent или този Hantek.
Мога да ги закупя от ebay, но при повреда малко трудно да се праща някъде кой знае къде. Мисля че Hantek-а си заслужава. Какво ще ме посъветвате. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 30, 2013 22:34 Заглавие: |
|
|
В България и 100 Mhz цифров до 600 лв не се вързват. Ако умножиш по 2 може да получиш реалната цена.
Аз си взех Unit двуканален 100 Mhz. Не съм ползвал подобен тектроникс и за това не мога да кажа дали съм доволен ) |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 01, 2013 0:32 Заглавие: за.. |
|
|
| k810 написа: | | Не съм ползвал подобен тектроникс и за това не мога да кажа дали съм доволен | ??? А да си ползвал HP-Agilent? Изобщо какво значение има какво си ползвал - или си доволен, или не.
Към автора: От мен мога да кажа няколко думи за OWON. През последните две-три години имах възможност да ползвам няколко модела на тая фирма. В началото бяха пълен ташак, имах поне 2 страници забележки. В следващото поколение половината забележки бяха отстранени, после и още, и още... и така, докато почти не останаха. Имам SDS7102, купих го преди година и нещо за около 800лв заедно с батерията и доставката. И мога да кажа, че съм доволен! Най-евтиния марков осцилоскоп има три пъти по-малко възножности, но е поне три пъти по-скъп.
Имай впредвид обаче, че цифровите осцилоскопи не са като аналоговите - имат си някой предимства, но и доста недостатъци. Моето мнение е, че за сервиз е по-удобен аналоговия, а за развой - цифровия. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 01, 2013 3:00 Заглавие: |
|
|
Най-евтиния марков осцилоскоп има три пъти по-малко възножности, но е поне три пъти по-скъп.
Ей за това не казвам дали съм доволен. Щото става като китайските мултимери- щом имат много екстри и са 3 пъти по евтини, следва човек да е много доволен. Китайски съм имал, а американски имам.  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Дек 01, 2013 9:56 Заглавие: |
|
|
Може би е било по-добре първо да си купите новия и след това да се разделите със стария. Параметър, който обикновено остава малко встрани е Memory Depth. От това зависи колко детайлно може да се разгледа сигнала в режим "лупа". Двата модела са с 40к. Това в общия случай обикновено е достатъчно но понякога не достига - в смисъл иска ти се да видиш част от сигнала по-добре но не може.
На практика откакто си купих цифров осцилоскоп, аналоговия не съм го ползувал, въпреки че за по слаби сигнали той има предимство. Но пък като удобство в отчитане параметрите на сигналите, работа в чакащ режим, нещата са несравними.
Иначе моя го взех от BG но ако реша да го сменя вероятно ще го взема от ebay. |
|
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 01, 2013 15:08 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отзовали се. Поръчах Hantek-a, излезе 561лв с доставката до България.
Успех и весели празници на всички! _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
|