Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Избор на осцилоскоп

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 30, 2013 11:53    Заглавие: Избор на осцилоскоп Отговорете с цитат

Здравейте, разделих се със стария си С1-65А, сега искам да купя нещо до около 600 лева 100Mhz. Има ли фирма в България предлагаща с гаранця нещо от рода на този Siglent или този Hantek.
Мога да ги закупя от ebay, но при повреда малко трудно да се праща някъде кой знае къде. Мисля че Hantek-а си заслужава. Какво ще ме посъветвате.
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 30, 2013 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя съвет е да си го вземеш от ибей Smile
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Съб Ное 30, 2013 22:34    Заглавие: Отговорете с цитат

В България и 100 Mhz цифров до 600 лв не се вързват. Ако умножиш по 2 може да получиш реалната цена. Smile

Аз си взех Unit двуканален 100 Mhz. Не съм ползвал подобен тектроникс и за това не мога да кажа дали съм доволен )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 01, 2013 0:32    Заглавие: за.. Отговорете с цитат

k810 написа:
Не съм ползвал подобен тектроникс и за това не мога да кажа дали съм доволен
??? А да си ползвал HP-Agilent? Изобщо какво значение има какво си ползвал - или си доволен, или не.
Към автора: От мен мога да кажа няколко думи за OWON. През последните две-три години имах възможност да ползвам няколко модела на тая фирма. В началото бяха пълен ташак, имах поне 2 страници забележки. В следващото поколение половината забележки бяха отстранени, после и още, и още... и така, докато почти не останаха. Имам SDS7102, купих го преди година и нещо за около 800лв заедно с батерията и доставката. И мога да кажа, че съм доволен! Най-евтиния марков осцилоскоп има три пъти по-малко възножности, но е поне три пъти по-скъп.
Имай впредвид обаче, че цифровите осцилоскопи не са като аналоговите - имат си някой предимства, но и доста недостатъци. Моето мнение е, че за сервиз е по-удобен аналоговия, а за развой - цифровия.
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Нед Дек 01, 2013 3:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-евтиния марков осцилоскоп има три пъти по-малко възножности, но е поне три пъти по-скъп.

Ей за това не казвам дали съм доволен. Щото става като китайските мултимери- щом имат много екстри и са 3 пъти по евтини, следва човек да е много доволен. Китайски съм имал, а американски имам. Smile
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Нед Дек 01, 2013 9:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би е било по-добре първо да си купите новия и след това да се разделите със стария. Параметър, който обикновено остава малко встрани е Memory Depth. От това зависи колко детайлно може да се разгледа сигнала в режим "лупа". Двата модела са с 40к. Това в общия случай обикновено е достатъчно но понякога не достига - в смисъл иска ти се да видиш част от сигнала по-добре но не може.
На практика откакто си купих цифров осцилоскоп, аналоговия не съм го ползувал, въпреки че за по слаби сигнали той има предимство. Но пък като удобство в отчитане параметрите на сигналите, работа в чакащ режим, нещата са несравними.
Иначе моя го взех от BG но ако реша да го сменя вероятно ще го взема от ebay.
Върнете се в началото
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 01, 2013 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички отзовали се. Поръчах Hantek-a, излезе 561лв с доставката до България.
Успех и весели празници на всички!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети