|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 9:22 Заглавие: Питане за означение на потенциометри |
|
|
От едно време си знам, че линейните потенциометри в означението си имат буква "А", а логаритмичните буква "В".
Днес се наложи да потърся из нета линейни потенциометри 10к0м.
В повечето страници в описанието пише, че са линейни, а в означенито има буква В.
Пример:
ПОТЕНЦИОМЕТЪР ШЛИЦ 10К
R16110N-B10K
Втори пример:ТУК
Трети пример:ВИЖ
Аз ли изостанах, времената ли се промениха или търговците не са в час? _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 10:40 Заглавие: |
|
|
| Аз откакто ги знам тия букви какво означават все са си били точно наобратно от това, което си написал. А е за логаритмичните, В за линейни. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 11:20 Заглавие: |
|
|
Едно време руските бяха така - А - лин, В-логаритмичен. И аз имам такива спомени като Нури, но вече се "пренастроих".
Е-е, най сигурно е с уредчето, но не става при онлайн поръчки. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 12:14 Заглавие: |
|
|
От край време европейските стандарти са А-линеен,В-логаритмичен. Азиатски,японски и американски-точно обратно. Като при тях С е антилогаритмичен. За този вид не знам европейските стандарти какво казват,не съм се срещал с такъв тип европейски потенциометри. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|