| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
depeche_80_ Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 0:22 Заглавие: Вече не търся цветен кинескоп 17-18 инча.Темата за триене |
|
|
Реставрирам един тв''ОПЕРА'' 3-външния вид го докарах що-годе сносно.Идеята е да си го направя работещ тв в олд скуул кутия.Имам 2-3 непотърсени 21 инча тв,след ремонт-изрядни са-мисля леко да им посгъна развивките,но нямам кинескоп....сещам се за едни Грундигчета в дървена кутия,имаха подходящата дъга на кинескопа.....май ще станат....Не ми се говори за цена,защото аз лично съм изхвърлил поне 3-4 такива кинескопа,не търся и ''дарения''-все нещо ще се разберем.Размерът е ширина 38 см височина 30см.При Оперите не съм сигурен дали има инчов стандарт От монитори за компютри не стават-няма я тази дъга отгоре надолу и от ляво надясно
Гр.Казанлък
скайп depeche_80
тел 0889 262440
Последната промяна е направена от depeche_80_ на Нед Дек 08, 2013 21:39; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 8:05 Заглавие: |
|
|
| Кино от Търново84 или София85 |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 10:07 Заглавие: |
|
|
От ВТ84 е по-малък. Снимка _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 13:00 Заглавие: |
|
|
| Кинескопа ли е по малък или размера? |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 13:20 Заглавие: |
|
|
Луминофора е по-малък от отвора на рамката и както се вижда от снимката, изглежда доста грозно. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 13:49 Заглавие: |
|
|
Имам 26 x34 см. от някакъв SIEMENS и знам че си работи ,беше му гръмнал процесора. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 17:21 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | Луминофора е по-малък от отвора на рамката .... |
Това не е вярно-слага се точно 42 см кинескоп от ВТ84,като се реже рамката.После даже може да се ламинира.Справка -снимката долу.Скочи до Търново и ще ти го пусна даже да видиш на живо.Копчетата на моя модел даже се въртят сами докато работи.
  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 19:04 Заглавие: |
|
|
Така ги правехме в началото на 80-те години с черно-бели кинескопи, но тогава никой не държеше да се запази оригиналния фасон на Операта.
В същата връзка функциите на бутоните трябва да се поемат от оригиналните копчета. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
depeche_80_ Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 20:53 Заглавие: Re: Търся цветен кинескоп 17-18 инча |
|
|
Да,благодаря за качените снимки от съфорумниците-това е със кино от Търново,нали? Малко и се разбарва фацата на реликвата...Сложих кино от култовия "електрон Ц382",естествено с доста побългаряване при самия монтаж.Мн добро попадение -външния вид се запази идеално-дъгата все едно си пасна по сивата поставка за кинескопа.Ако някой ще се заиграва като мене,мисля че това е решението.
Модерирано от RC
Бутона за отговор е този  |
|
|
 |
|