| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Дек 06, 2013 17:40 Заглавие: Мултицет Backman Industrial 3020 няколко въпроса за ремонт |
|
|
Закупихме въпросния уред 2 ра употреба. Продавача се оказа не коректен и уреда не работи на Aмперметър но това е една друга тема.
Та реших да го погледна какво му е.
Това е уреда:
http://mrmodemhead.com/blog/wp-content/gallery/b3020-1/B3020_001.JPG
Не можах да намеря точно снимка на конкретния модел от вътре но на аналогичен платката изглежда поне от към входна част много близка.
http://mrmodemhead.com/blog/wp-content/gallery/bhd110_00/BHD110_023.JPG
http://mrmodemhead.com/blog/wp-content/gallery/bhd110_00/BHD110_012.JPG
На платка се виждат (последната снимка ) 2 резистора долу до входните клеми единия е 240ом според снимката. При мен на негово място някой е сложил жичен резистор а черния елемент който е малко над тях (първата снимка) изобщо липсва и не мога да разбера какъв да сложа. Силно се надявам той да е някакъв разрядник или нещо от сорта тъй като е свързан паралелно на входа на уреда но след въпросния резистор 240ом.
Отделен е проблема със стандарта на предпазителя му който все още не мога да издиря по магазините. Но там в краен случай ще го преправя за стандартен размер. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 06, 2013 18:47 Заглавие: |
|
|
| Я погледни това тук. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 06, 2013 20:40 Заглавие: |
|
|
Мерси както си и мислех. Остава сега само да подбера резистора, че като гледам там пък изобщо няма такъв. И да се изнамери предпазител. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 06, 2013 23:09 Заглавие: |
|
|
| Такива предпазители съм срещал във фарнел или тме, на цена около половината ви уред. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 07, 2013 9:07 Заглавие: |
|
|
Имам мултицет на въпросната фирма-английска е-от 1985 година. Внасяше ги един ЕТ от Пловдив. Впоследствие купихме от него осцилоскоп и сигналгенератор. Уредите са качествени и надеждни,но,разбира се трябва да се внимава когато се работи с тях. Един колега полуидиот скапа мултицета при опит "само да види за момент" дали един телевизор има високо Изпържи го,в София един сервиз се нае с ремонта и го оправиха,но от тогава поне на омметър има едно начално показани от 0,8 ома. Свикнах му и не ме притеснява,няма и какво толкова точно да меря всеки ден. А имам и друг мултицет,който уж го пазя за "по-нов". Генератор-честотомерът не е правил абсолютно никакви проблеми досега,само дето входът му е малко по-нечувствителен от необходимото. Според мен. Осцилоскопът даде един дефект-линията на хоризонталната развивка леко се изви като дъга. Един колега го беше взел назаем и се опитвал да го оправя,но добре че поне не е успял да го направи по-зле. И превключвателите на развивките си искат малко контактен спрей. Та BECKMAN са си добри сервизни уреди и дано колегата успее да се справи. Всичко това го написах с цел да не го захвърля уредчето,а да се опита да намери части и да си го спретне. Само искам да добавя и това,че измерителните кабели (щеките) на мултицета,с които и досега работя са оригиналните,с които го купихме! Достатъчно добро свидетелство за качеството на прибора! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 07, 2013 9:18 Заглавие: |
|
|
А аз съм решил да го направя не зависимо колко ще ми излезе. В момента просто няма читави уреди на пазара освен Fluke ама до колкото чувам и там са започнали да свалят нивото. Иначе на моя пише на всякъде U.S.А. a сондите му за жалост не бяха оригинални и бяха много зле но аз имам читави за него. Единственото което ме дразни е, че няма зумер и като гледам платката на един от по-новите модели който има май ще опитам да му сложа  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|