Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мултицет Backman Industrial 3020 няколко въпроса за ремонт

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Дек 06, 2013 17:40    Заглавие: Мултицет Backman Industrial 3020 няколко въпроса за ремонт Отговорете с цитат

Закупихме въпросния уред 2 ра употреба. Продавача се оказа не коректен и уреда не работи на Aмперметър но това е една друга тема.
Та реших да го погледна какво му е.
Това е уреда:
http://mrmodemhead.com/blog/wp-content/gallery/b3020-1/B3020_001.JPG
Не можах да намеря точно снимка на конкретния модел от вътре но на аналогичен платката изглежда поне от към входна част много близка.
http://mrmodemhead.com/blog/wp-content/gallery/bhd110_00/BHD110_023.JPG
http://mrmodemhead.com/blog/wp-content/gallery/bhd110_00/BHD110_012.JPG
На платка се виждат (последната снимка ) 2 резистора долу до входните клеми единия е 240ом според снимката. При мен на негово място някой е сложил жичен резистор Rolling Eyes а черния елемент който е малко над тях (първата снимка) изобщо липсва и не мога да разбера какъв да сложа. Силно се надявам той да е някакъв разрядник или нещо от сорта тъй като е свързан паралелно на входа на уреда но след въпросния резистор 240ом.
Отделен е проблема със стандарта на предпазителя му който все още не мога да издиря по магазините. Но там в краен случай ще го преправя за стандартен размер.
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Дек 06, 2013 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Я погледни това тук.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 06, 2013 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси както си и мислех. Остава сега само да подбера резистора, че като гледам там пък изобщо няма такъв. И да се изнамери предпазител.
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пет Дек 06, 2013 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива предпазители съм срещал във фарнел или тме, на цена около половината ви уред.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 06, 2013 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не е чак толкова скъп http://bg.farnell.com/cooper-bussmann/c180-2/fuse-quick-blow-2a-6-3x25-4mm/dp/1123032 .
Не ми се иска да го преработвам иначе с удоволствие ще му сложа нещо по стандартно.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Дек 07, 2013 9:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам мултицет на въпросната фирма-английска е-от 1985 година. Внасяше ги един ЕТ от Пловдив. Впоследствие купихме от него осцилоскоп и сигналгенератор. Уредите са качествени и надеждни,но,разбира се трябва да се внимава когато се работи с тях. Един колега полуидиот скапа мултицета при опит "само да види за момент" дали един телевизор има високо Rolling Eyes Evil or Very Mad Изпържи го,в София един сервиз се нае с ремонта и го оправиха,но от тогава поне на омметър има едно начално показани от 0,8 ома. Свикнах му и не ме притеснява,няма и какво толкова точно да меря всеки ден. А имам и друг мултицет,който уж го пазя за "по-нов". Генератор-честотомерът не е правил абсолютно никакви проблеми досега,само дето входът му е малко по-нечувствителен от необходимото. Според мен. Осцилоскопът даде един дефект-линията на хоризонталната развивка леко се изви като дъга. Един колега го беше взел назаем и се опитвал да го оправя,но добре че поне не е успял да го направи по-зле. И превключвателите на развивките си искат малко контактен спрей. Та BECKMAN са си добри сервизни уреди и дано колегата успее да се справи. Всичко това го написах с цел да не го захвърля уредчето,а да се опита да намери части и да си го спретне. Само искам да добавя и това,че измерителните кабели (щеките) на мултицета,с които и досега работя са оригиналните,с които го купихме! Достатъчно добро свидетелство за качеството на прибора!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 07, 2013 9:18    Заглавие: Отговорете с цитат

А аз съм решил да го направя не зависимо колко ще ми излезе. В момента просто няма читави уреди на пазара освен Fluke ама до колкото чувам и там са започнали да свалят нивото. Иначе на моя пише на всякъде U.S.А. a сондите му за жалост не бяха оригинални и бяха много зле но аз имам читави за него. Единственото което ме дразни е, че няма зумер и като гледам платката на един от по-новите модели който има май ще опитам да му сложа Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети