|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
runtime Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 07, 2013 17:25 Заглавие: Странен проблем с предаване по RS232 |
|
|
Здравейте,
Не разбирам много от електроника та за това не ми се смейте много, но имам странен проблем.
Та едно устройство предава по CL > RS232 данни, които аз чета през AccessPort (RS232 налаизатор) и на първи етап уж всичко работи, само дето ми се предават така да го нарека "иероглифи" (принципно данните идват в PLAIN TEXT), но ако хвана кабечето на RS-a (пин 2 RX), който е заголен данните идват в нормалн вид! Не, че нещо ама не ми се ще всеки път когато чета данните да се държа за кабела
Та на какво може да се дължи това странно нещо? Помислих си за някакъв шум и сложих един ферит за проба ама ефект нямаше
Схемата, която ползвам за CL > 232 общо взето ми е тази:
http://www.ds-electronics.de/pictures/rs232cv.gif
Само да вметна, че за вместо стабилизатора в схемата съм го захранил с импулсен адаптор на 5v.
Сложи си някакво по-смислено заглавие  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|