Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

подсилен кучегон

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo7676
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 18, 2013 16:58    Заглавие: подсилен кучегон Отговорете с цитат

Привет на всички участници във форума.
Искам да ви помоля за идеи и решения относно проблема ми. Въпроса ми е --- от къде мога да си набавя един подсилен кучегон, може ли някой да го направи? Естествено срещу заплащане.Проблема е следния. Пред блока има няколко бездомни кучета , които ги храни един съсед / Разговорите и предупрежденията към въпросния съсед са абсолютно безрезултатни / , проблема е че почти през цялата нощт кучетата лаят и вдигат целия блок на крак /както се казва/ и нали се сещате как се чувства човек на другия ден , недоспал след като няколко пъти през нощта е буден от кучешки лай. Познанията ми относно електрониката не са никак много, даже почти никакви. Моля, не би ли могъл някой да направи или поръча такъв мощен кучегон, разбира се абсолютно всички разходи са за моя сметка, важното е да е ефективен този модифициран/мощен кучегон. Аз съм на 6ет. а въпросните псета са пред блока, което по права линия/и явна видимост/ е около 60м. Дали въобще има такъв кучегон, който от такова разстояние да се чува от кучетата и да ги гони. Идеята е да е вкл. известно време през нощта и да държи на далеч въпросните псета. През деня най вероятно няма да се ползва.
Моля помагайте.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Пулевски
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Дек 18, 2013 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Разстоянието е голямо, пък и псетата привикват със сигнала...
Потърси службата по контрол на бездомните кучета.
Тяхна работа е да ги приберат цивилизовано.
Кучегона няма да ти свърши работа...
ivo7676
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 19, 2013 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Информирал съм службата за безстопанствени животни, те дойдоха взеха ги и пак ги върнаха, наколко пъти съм разговарял с тях по въпроса с лаенето, но те вдигат ръце нищо неможели да направят.ОК хубаво ама те са по цяла нощ на вън и лаят по които минава, особенно сутрин към 5- 6часа когато хората отиват на работа. Шума от техния лай започва да влиае на психиката ни, това вече продължава месеци на ред /лятото не съм отваряли прозорците през нощта само и само да не ги чувам/.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Дек 19, 2013 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Като са свършили цивилизованите начинии има и нецивилизовани, Само че законът е достатъчно тъп и за саморазправа с псе санкциите са доста по-големи от аналогичните действия спрямо човек. Гледай да не те забележат и докладват.

Информация к размышлению (от 17 мгновений весны) http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/214433
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
al_at
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 20, 2013 17:48    Заглавие: Re: подсилен кучегон Отговорете с цитат

http://www.ebay.ie/itm/ADJUSTABLE-ULTRASONIC-DOG-REPELLER-HIGH-PERFORMANCE-FULLY-ADJUSTABLE-M175-/141107863724?pt=UK_Home_Garden_Garden_Plants_Weed_Pest_Control_CV&hash=item20daaf20ac
http://arms.bg/product/907/statsionaren-kuchegon-animal-chaser.html
Не съм тествал нито един от двата и не знам доколко отговаря на истината декларираната сила на звука 130-135 dB. Ако е истина, това е силата на звука на излитащ реактивен самолет на разстояние 50м, макар и в ултразвуковата област. Със сигурност не е полезно за хора от близко разстояние. Между другото, има хора, които чуват до 25 KHz, например синът ми.
Върнете се в началото
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 20, 2013 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Идва Нова година! Пиратки на корем. Няма нищо по ефективно от пиратка сред група помияри. След всяко събиране, нова. Така докато не се разкарат!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети