|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SHristov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 18, 2013 21:40 Заглавие: Операционен усилвател - NE5534 |
|
|
Здравейте,
тези дни трябваше да направя едно стъпало с операционен усилвател. Става въпрос за един курсов проект в ТУ.
След като поразгледах какви елементи имам и как мога да го направя, eдинствения ОУ който е с достатъчно добри характеристики с който разполагам е NE5534. datasheet
Та въпроса:
За баланса:
Ако оставя първи пин (баланс) плаващ, не би трябвало да имам проблеми ? (поне до този извод достигнах, като рагледах вътрешната структура, а и на изхода ще сложа разделяш кондензатор, така че и да има постоянна съставка, не е страшно)
А за компенсацията:
Как се отразява този кондензатор на работата на ОУ, при положение, че вътре си има 12р?
Поне от графиките който видях там, усилването му започва да спада по-бързо, отколкото ако го няма... или поне така си мисля...
Последната промяна е направена от SHristov на Чет Дек 19, 2013 21:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 19, 2013 9:59 Заглавие: |
|
|
| Ако не си разбрал за какво служи този кондензатор - върни се и прочети малко за ОУ.Като разбереш - си го свери със заданието и ще решиш дали трябва да го слагаш , или не, тук врачки няма ! И си оправи заглавието не е 5543 а 5534! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|