| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
heliosss Активен потребител

Регистриран на: 20 Май 2012 Мнения: 85 Местожителство: Zlatica/Pirdop
|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 9:21 Заглавие: Хлебопекарна - разхода на ел енергия |
|
|
Някой, който ползва такава машина, би ли споделил - какъв е средния разход на енергия за изпичане - примерно на един хляб 1000гр. Машината е 700 W.
Просто - съвсем ориентировъчно. Искам да преценя дали си струва да бъде ползвана ежедневно. И демек - каква ще ми е горе-долу себестойността на един хляб, откъм ел. енергия.
Хубави празници на всички!
ПП - предстои евентуално закупуване на такава машинерия и затова питам.
Последната промяна е направена от heliosss на Нед Дек 22, 2013 16:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 15:53 Заглавие: |
|
|
Съвсем ориентировъчно 15 стотинки. Имам такава машина и не я ползвам. Първо 1 кг. не може да изпече защото не се събира. Качеството на хляба не ми харесва. Нямам излишно време да се занимавам всеки ден подържането й. След бума на тези пекарни преди дестина години не познавам сега някой да ги ползва. Единствено според мене са изгодни ценово за хора от селата на които пресен хляб им карат два пъти в седмицата и които получават брашно като рента.
PS. И ментета като NEO или SANG никва работа не вършат. |
|
|
 |

|
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 16:31 Заглавие: |
|
|
| Не търси рентабилност в този уред, той е създаден да доставя удоволствие! Около 400гр. брашно, половин пакетче мая, приблизително 20 ст. ток и около 3 часа чакане са необходими за 1 хляб- 600-700гр. Качеството му е много по добро и от най добрия фабричен хляб, но такова качество се постига само, ако сам си произведеш брашното и разполагаш с качествена мая за хляб. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 16:46 Заглавие: |
|
|
... "той е създаден да доставя удоволствие!"
В това е смисъла, приятелю! Удоволствието да ядеш хляб, в който знаеш какво е вложено... Ако това е приблизителния разход на ел. енергия - което всъщност ме интересуваше - натам си е моя грижа /брашно, мая, време за приготвяне.../
Благодаря, че се включи!  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 18:12 Заглавие: |
|
|
Повечето модели събират и кило.Има модели и до кило и полвина даже.Мощността можеш да си я сметнеш сам-мотора е около 35-40вата,нагревателите ти е ясно колко са.За кило хляб трябва 3-4часа за приготвяне,печенето е към 40минути...Имат и таймери-можеш да си го нагласиш да почне да действа посред нощ на нощна тарифа и сутринта кат станеш кухнята да ти мирише на топъл ляб.
Не можеш да постигнеш рентабилността на купешкия хляб-не ти и трябва.Както казаха-тоя уред е за кеф.От магазина ядеш набухватели и консерванти,а самия хляб има вкус на гъбата дет си търкам гърба в банята...От тоя уред поне си сигурен че ядеш истински хляб.А ако искаш да ядеш вкусен хляб-трябва да се научиш да си го месиш сам-на ръка...Тоя занаят си иска огромен майсторлък и по тънкости не отстъпва изобщо на телевизионния ремонт.След първата ми баница навремето си сменях пломба. Ако искаш да ядеш Хляб със голямо главно Хъ,ще идеш горе над Карлово при бай Ангел-хижаря...Има сигурно 30години стаж като баничар.Взима си брашното от Ведраре от мелницата-не дават по малко от чувал 50кила и до хижата го кара с коня.Даже и само да го гледаш е шоу-как върти петурите за баницата над главата кат някой каубой ласото...Лятоска кат седна две канчета фасул с манатарки,нарежа си на тънко един брус сланина,сипя си студена анасонлийка и докат се усетя съм унищожил два черни хляба от неговите...Няма нищо общо с черния хляб дето го продават в града и го боядисват с кафе и се посираш от него...Или сутрин да стана-топли мекици с домашно кисело млеко и сладко от боровинки...
Не знам кви пари ги продава,един колега от форума беше си купувал ляб от него-ако види темата ще пише-но не беше скъп-някъде към 2лева да е единия...
Седи настрани от всякакви френски марки.На народ дето си лапат пишките-вяра да им нямаш...Марките тук са Philips,Electrolux... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 19:01 Заглавие: |
|
|
Масово продаваният хляб по магазинитеима вкус на нещо средно между трици и талаш. И кой знае защо мухлясва на втория ден.
Не съм мислил по въпроса за такава машинка - нямам време да и слугувам. Засега съм се ориентирал към хляб от Lidl - пекат го там. Суровината не съм търсил каква е, може и от Германия да я внасят. Не е от евтиния -3,50 за кг. но пък не мухлясва дори и цяла седмица. И остава мек. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 19:04 Заглавие: |
|
|
Божилов, колкото вкусно, толкова и романтично звучи разказчето ти, но това последното за французите уби окончателно апетита ми -нали, все пак говорим за хлебопекарни, а не за вибратори!  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 22, 2013 20:37 Заглавие: |
|
|
Божилов, не си прав за рентабилността! В София 700 грама са си левче от всякъде! Фурната си прави кило и нещо за същите пари. Ма всяка сутрин и вечер да я готвиш за работа! Омръзва на третия ден . Не хляба! Но от разказчето ти (трябвало е с друг занаят да се захванеш) направо седнах да търся где се намира туй село Ведраре . |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 23, 2013 8:44 Заглавие: |
|
|
Селото - Ведраре е на много лесно място,но само това няма да оправи нещата.Мерак ,майсторлък и мокаятлък иска.Сърце трябва да имаш за този занаят,не само инат като за нашият.
А колкото до хлебопекарните- наистина доставят удоволствие и знаеш какво ядеш.Хляба може да го замеси с чубрица,риган,мащерка,маслини,сушени домати или каквото ти харесва - свински пръжки и става супер.Аз имам Мулинекс и съм доволен,а и не само французойките правят хубави работи на пишките,но за това ще е необходим нов раздел-тема няма да стигне .  _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
|