|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
liliqna93 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 29, 2013 23:29 Заглавие: Малко помощ по Електротехника |
|
|
Здравейте,хора!!! Имам един голям проблем с една задача по Електротехника.Имам 3 задачи за курсова работа,с двете се справих,остана ми само третата,но нямам идея как може да се реши.Ще бъда благодарна ако някой може да ми помогне с каквото може или да ми даде някаква насока как да я реша.Благодаря на всички предварително!!!
Задачата е следната:
Вид свързване-последователно
R-6;XL-8;Xc-12;Ia-7;XLp=Xcp-8
1)Да се начертае изследваната верига; Веригата е тази
2)Да се определят показанията на уредите;
3)Да се начертае векторната диаграма;
4)Да се изчислят консумираните активна,реактивна и пълна мощности;
5)Да се изчислят показанията на уредите,ако веригата е в резонанс(XLp=Xcp). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 9:27 Заглавие: Re: Малко помощ по Електротехника |
|
|
Искаш ли да вземеш да начертаеш една хубава схема и на нея да означиш стойностите на елементите. Добре е да дадеш честотата(честотите), която се използва и всичко друго, което знаеш.
| liliqna93 написа: |
Вид свързване-последователно
R-6;XL-8;Xc-12;Ia-7;XLp=Xcp-8
|
Аз не намирам логика в това! Какви са тези числа?! Круши, ябълки?!
ПП: Направо не ми се мисли как си решила другите задачи.... |
|
|
 |
liliqna93 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 12:05 Заглавие: |
|
|
знам,схемата е ужасна.Другите две задачи ми ги провериха вече.Остана сам тази.Когато ходих да си взема последната задача ми я дадоха от един лист и я пишеше точно така както съм я написала. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 12:45 Заглавие: |
|
|
Ето това е то бъдещето на България  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gengan Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 13:02 Заглавие: лесна задача |
|
|
Здравей Илияна, тази задача в университет ли я дават, т.е. висше ли учиш. Защото в Техническия такива задачи се решават с комплексни числа. Но тъй-като задачката е лесна може да се реши с използване закона на Ом и формулата за импеданса Z. Ето решението http://prikachi.com/images.php?images/27/6902027B.jpg
За чертане на векторните диаграми използвай линийка и някакъв мащаб, например 2:1, тогава вектора на Ur ще го начертаеш дълъг 21мм, вектора на UL = 28mm и на Uc = 42mm , ако чертаеш точно, ще видиш че за вектора U ще се получат 25мм, нали го сметнахме 50,47V , и ъгъла ФИ ще някъде около 30 градуса. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|