|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mr_mor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 18:17 Заглавие: Молба за съвет |
|
|
Здравейте,
Казуса ми е следния:
Захранване от компютър изкарва малко над 12V. Искам с него да захраня няколко светодиода. Проблема идва, че на този светодиод работното му напрежение е 9-12V и ток 1А т.е. за 10W са ми го продали. Когато го вържа директно към захранването почва да грее страшно много (въпреки че е с допълнителен радиатор) а консумацията на ток му е 1.2А.
Принципно зная, че ако мога да огранича тока на всеки светодиод на 1А всичко ще бъде ОК (направих тест с импулсно захранване 1А, всичко беше чудесно до към 10-тата мин. когато изгоря захранването).
Молбата ми е ако има някой който по-добре познава закона на Ом да ми даде съвет какъв резистор да ползвам за да намаля напрежението на 9V , за да пробвам дали тогава всичко ще е ОК. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 18:19 Заглавие: Re: Молба за съвет |
|
|
Няма да е по-добре с резистор.
Какъв генератор на ток направи по каква схема? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mr_mor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 30, 2013 18:29 Заглавие: Re: Молба за съвет |
|
|
| DJ69VN написа: | Няма да е по-добре с резистор.
Какъв генератор на ток направи по каква схема? |
Страхувам се, че тотално ще се изложа но:
Импулсното захранване от персонален компютър (12V, 15A) от 220V ми вади 12.3V. Диода го връзвам директно на изводите на захранването "+" "-" .
Това ми цялата схема. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|