|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
magi22 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 04, 2014 1:47 Заглавие: Препоръчайте ми климатик |
|
|
Прочетох няколко тона информация относно конвенционални и инверторни климатици в интернет. Записах си телефоните на много фирми и магазини, но все още не ми е ясно какъв климатик да си купя. Ето защо реших да питам в някой форум, където хората разбират от електроника, а и най-вероятно отдавна имат климатици.
Простете ми, че имам 3 въпроса но просто не ми оставят мира.
1. Приятел ми каза, че климатиците през зимата топлели само в случай, че темперетурите вън са до -15 градуса, а ако паднат по-ниско климатика не работи, това вярно ли е?
2. Инверторните климатици били енергоспестяващи, наистина ли пестят енергия или това са рекламни трикове.
3. Аз съм се спрял на една фирма, но искам да ви попитам бихте ли ме насочили към някоя, която предлага безплатен монтаж и климатика да е до 1200 лева.
Предварително благодаря на отговорилите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 04, 2014 8:33 Заглавие: |
|
|
1. При много ниски температури климатиците пак греят, но КПД-то пада много и те не успяват да затоплят добре помещението ( освен ако не си се презапасил по мощност , от което няма смисъл ) .Въпроса е колко дни в годината в твоето населено място има такива температури.
2. За отопление е по-добре да ползваш инверторен климатик , вместо конвенционален, особено ако го ползваш постоянно.
3. Търси фирма, която прави качествен монтаж, а не евтин. От монтажа много зависи как и колко време ще ползваш климатика си.
Успех! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 04, 2014 9:12 Заглавие: |
|
|
Всичко е въпрос на късмет според мен. От 9 години съм с ъглов OSAKA 12 DJ у дома в дневната и не е спрял да работи! И при -25 навън се е справял,не е замръзвал. Прави си 23-24 градуса в стая 16 квадрата без проблем. Струваше 650 лева доколкото помня. На жена ми в кабинета монтираха инвертор,даде 900 лева и не може да докара и 22 градуса тази зима,а всички знаем какви са температурите. Та ако имаш познат,който се занимава с тази дейност,вземай от него,после поне ще можеш да го псуваш в очите. Ако питаш мен,бих заложил на PANASONIC. За съжаление ъгловите,за които писах по-горе вече били съвсем друга бира-"вкиснала и топла". Знам го от монтажник.... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
magi22 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 04, 2014 18:25 Заглавие: |
|
|
Да насочвам се към инверторен климатик и е интересно, че няколко хора ме съветват да бъде японски (знам, че са най-добри) и нека такъв да е.
Daikin били много стабилни, не знам още ще преценявам в действие ама не са малко парите и дано не направя грешка
Въпреки всичко мерси за отговорите. Остават още 1 седмица размисли, така че ако някой реши нека пише с предложения или мнения.
P.S.
Инверторен климатик Daikin малко над 1200 лева за отопелние и охлаждане. Моя човек го е намерил на промоция скоро, ще напиша модела тук, защото половината пари са си мои  |
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 04, 2014 21:21 Заглавие: |
|
|
Подкрепям написаното от gakal.
Да допълня, че много зависи от помещението (изолация, прозорци, съседство с други помещения, изложение).
Имам наблюдения над 3 броя инверторни Fuji Electric (9000,12000 и 14000 BTU) и един инверторен Hisense (9000 BTU) и определено трите се държат по-добре от Hisense (най-малко са по-тихи). Най-стария Fuji е на 3 години, а другите на 2 и не са имали проблеми. Закупил съм ги от Темпекс и са монтирани от тях.
Този, който гледаш (Daikin) е с добри параметри, но на 18кв.м. помещение (както са писали) ще стане ако е да речем за апартамент с изолация и съседи които не стоят на студено.
Считаш ли монтажа за безплатен ако климатика е обявен за 1100лв. и монтажа е 200лв., и цялата цена да стане 1300лв (примерни числа)? Отговора нека си остане за теб. |
|
|
 |
Петър Христов Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 09, 2014 21:58 Заглавие: |
|
|
Този Дайкин не е лош,но не е и върха.Цената не е специална,а съвсем нормална,в нашия магазин е 1309лв. с включен монтаж(не е безплатен а е включен в цената) без промоции.
Ако гониш ниска цена , има едни Дайкини правени за турция , със същото качество са , само компресора е GREE което според мен не е недостатък и надписа не е DAIKIN а AIRFEL . Цената е съвсем друга 967лв.
Ако гониш качество препоръчвам MITSUBISHI ELECTRIC SF25VE 1377лв. но е малко по тих от FTX25 и е с малко по голяма средна отдадена мощност.Освен това и външния топлообменник е по-голям което в по-влажно време е предимство. |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 22, 2014 0:08 Заглавие: |
|
|
Имаме Daikin на работа, нов. Лятото завъди някакви бацили, с какво ли не го пръсках и мих, решението се оказа чрез минимален поток въздух и макс. студен, т.нар. тих режим.
Зимата го пускаме сутринта, чак след обед може да се каже, че е отоплил. Голямо размразяване, голямо нещо! Стаичката дали има и 20 квадрата, външна изолация, че май и вътрешна. Една външна стена. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|