| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PetrovTV6 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 03, 2014 17:43 Заглавие: Търся схема за кучегон |
|
|
Здравейте, търся схема за така наречените ултразвукови кучегони.
Ще се радвам ако някой е правил такова нещо да сподели схемата и опита си при направата на такова нещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Carl_Cox Опитен потребител

|
|
|
 |
ivo7676 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 06, 2014 11:56 Заглавие: |
|
|
| ако се сдобиеш с подсилен кучегон, моля пиши от къде. И на мен много ми трябва. |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 06, 2014 20:05 Заглавие: |
|
|
От доста време си мисля за подобно устройство но с универсална цел и за други животни. Последно съм се спрял на тази схема:
http://www.electroschematics.com/35/electronic-pest-repeller-mice-repellant/
При нея може да се променя честотата от 1 до 10. В случая са 5.
Като я направя ще пиша допълнително. Но ще я преработя малко: За CA3130 ще ползвам 2 елемента от 4011. С другите два ще направя RS тригер вместо 4013 и за крайни транзистори ще сложа MOSFET за да не губя по 0,7V на отпушен транзистор. Преработката я давам само като идея има и много други варианти. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 06, 2014 23:15 Заглавие: ???? |
|
|
| Цитат: | | RS тригер вместо 4013 | - дали RS-тригера с 4011 ще свърши работата на T-тригера 4013 в случая? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 07, 2014 1:02 Заглавие: Re: ???? |
|
|
Двата входа R и S се свързват заедно и им се подава високо ниво през резистор. Сигнала се подава на тях през кондензатор с много малък капацитет. Единственото изискване е падащия фронт да е много стръмен.
Този начин за делене не е много надежден но за тази схема ще свърши работа.
НЕ се отговаря с този бутон  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 07, 2014 7:30 Заглавие: ??? |
|
|
| Цитат: | | Този начин за делене не е много надежден ... | Тогава защо тогава да правим тази "рационализация"? И то при положение, че дори за единични бройки 4013 струва 30ст. |
|
|
 |
ivo7676 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 07, 2014 11:52 Заглавие: |
|
|
| колега ако наистина можеш да сътвориш такъв подсилен кучегон, който да дества на бездомните псета от разстояние 50-60м, готов съм да го купя. А и не само аз, виждам че във форума има и други които проявяват интерес към подобно устройство. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 07, 2014 13:31 Заглавие: |
|
|
| По принцип тези устройства действат от 3 до 10 метра. За 50 метра не само е трудно да се направи но и със сигурност ще вреди на хората около него. Аз лично нямам спешна нужда от такова устройство. Писах по темата с цел да обменя идея или схемно решение. Някой ден когато си направя такова устройство и го тествам ще дам точната схема и ще споделя с какви възможности е. На мен ми трябва най вече за диви животни. |
|
|
 |
ivo7676 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 07, 2014 13:45 Заглавие: |
|
|
| ммм дааа, Разбирам те колега. На мен ми трябва такова устройство и то колкото по скоро толкова по добре. Можеш ли да направиш такова? Готов съм да заплатя всички разходи по него и разбира се известно възнаграждение за майстора, стига да е ефективно и да върши работа. |
|
|
 |
|