|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Keiko13 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2014 17:38 Заглавие: Задача с PIC 16F876A |
|
|
Здравейте, в момента сам студент и се нуждая от вашата помощ и насоки относно курсовата ми работа по МПСУ.
Заданието на курсовата ми работа е:
"Разработване на реле за време с период от 0 до 1 час с микроконтролер PIC 16F876A"
Бих бил благодарен ако имате някакви насоки, разяснения или каквато и да била помощ, която може да окажете в решаване на проблема |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2014 17:44 Заглавие: |
|
|
| Правиш схема, после програма и си готов. |
|
|
 |
Keiko13 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2014 17:48 Заглавие: |
|
|
| Ако можеш да си малко по - конкретен, явно щом питам тук, имам затруднение с тези работи |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2014 17:54 Заглавие: |
|
|
| Ако можеш да си по-конкретен, напиши какво си направил до тук, какви затруднения си срещнал, за да получиш по-конкретни отговори. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 15, 2014 15:19 Заглавие: |
|
|
Keiko13 Занимавал ли си се с микроконтролери ? Ако не си, трябва да направиш следното. Да си намериш програматор и контролера. Също MPLAB . Така докато пишеш програмата, ще можеш да правиш проверки да оправяш грешки и т.н. Разбира се трябва да имаш оборудване. Поялник, захранващ блок, мултицет, програматор. Ако си се занимавал с електроника, може да си направиш програматора сам. Този е най-добрия за начало и ще работи. Но трябва да имаш LPT принтер порт. Всъщност мисля че, ако ще се занимаваш с микроконтролери би трябвало да имаш опит в електрониката. Купи си универсална платка и цокъл за интегралата.
п.с. ако мислиш да правиш проекта само на хартия, без тестове в реално време забрави.
Този контролер който си избрал или са ти дали по задание е по принцип излишно голям за тази ситуация. Освен ако не се изисква някаква индикация например 7 сегментна ? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|