| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
toni1991 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2014 12:48 Заглавие: Мога ли да използвам само 2 крака от 3 краково PCT. |
|
|
| Здравейте. Искам да попитам мога ли да използвам само нискоомната част на 3 краков позистор за размагнитване като двукраков.Става дума за ТВ НЕО 2151ТXF, който беше намагнитен. На оригиналния не му се чете надписа, а по схеми е MZ73..... От всички PCT-та които са ми подръка, като проследя веригата излиза, че размагнитващата намотка се захранва през високоомната им част (100-700ома измерени). Т.е. ако го запоя на платката както си идват крачетата, не се размагнитва. Затова на един от тях DGC3R12M свързах само двата края (15 ома между тях) и ТВ се размагнити. Но не знам дали няма да има други проблеми - например да изгори бушона. По форуми четох, че високоомната част била за подгрев. Но никъде по схемите не можах да разбера кой терморезистор кой е. И двата ги дават по един и същ начин. Единия е паралелно на 220В, а другия серийно на намотката. Във този форум прочетох, че може да се замени 3 кракия с двукрак, но дали може по описания от мен начин? Затова моля за малко повече информация. В енциклопедията към форума намерих данни за много позистори, но пак не разбрах от трикраките, кой позистор за какво е - подгрев или размагнитване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2014 13:14 Заглавие: |
|
|
Хайде пък стига ламерщини за едно размагнитване. Щял да изгори с 5 ст. за предпазител.
Общо взето има 2 вида, които не могат да се ползват в стандартно свързване, и двата са Philips.
1. Едни през които минава целия ток вместо през резистор.
2. Едни, които са 2 броя в мултиволтажна платка до шасито.
Да не им търся точмните шасита. И двата вида практически няма откъде да се купят. Всичко останало е стандартно и с минута мислене ще вденеш, ако знаеш откъде върви тока. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
toni1991 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2014 16:54 Заглавие: |
|
|
| Извинявайте, но не става въпрос изобщо за пари. Въпросът ми е принципен, може или не. Искам като го затворя, да не го отварям пак след седмица за смяна на предпазител. А най близкото място от където мога да купя други позистори е на 50км. Затова си позволих да задам може би елементарен въпрос за Вас. Или по друг начин запитано- едни и същи ли са "таблетките" в двуизводния позистор и тази с ниското съпротивление в триизводния? |
|
|
 |
valeri2636 Опитен потребител

|
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2014 8:47 Заглавие: |
|
|
| Пробиваш една нова дупка-1.5мм. пускаш едно мостче и кеф ти с два крака,кеф ти с три. |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2014 9:18 Заглавие: |
|
|
| Въпроса е съвсем различен. |
|
|
 |
toni1991 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2014 17:14 Заглавие: |
|
|
| За съжаление не съм в Търговище и наблизо няма магазин, както писах. Не става дума за още дупки, а наистина въпроса ми е по различен. Между другото вече монтирах посочения позистор, като използвам само 2-та му крака. Поне първите проби са добри. Размагнити се кинескопа и статичния ток през позистора е около 6-7 мА. Ако някой е правил подобно нещо може да сподели. |
|
|
 |
|