|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PlamenNik Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 25, 2014 22:57 Заглавие: Схема на закъснително реле между усилвател и тонколонки |
|
|
Притежавам музикална уредба Logitech Z906, китайска изработка.
При включването и изключването на уредбата се чува забавено пукане от тонколоните, независимо дали има включено към нея аудио сигнал.
Доколкото можах да разбера, необходимо е монтирането на закъснително реле между усилвателя и колоните, а вероятно и преработка на тонкоректора за двуполярно захранване, та търся именно такава схема.
Иначе уредбата ми все още е в гаранция, два пъти я пращах в сервиза на Стемо ООД, те ми пращат чисто нови уредби, които показват един и същ проблем, като горния.
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 26, 2014 8:33 Заглавие: |
|
|
| За толкова пари- толкова. Закъснението се монтира вътре в уредбата , а доколкото схващам ти е още в гаранция. Разрови я вътре и после сервиза с кеф ще те изритат, и без това се чудя как са изтраяли толкова пъти да ти я сменят , или поне така са казали. Да преработваш предусилвателя - изобщо имаш ли схема на това чудо и някакъв опит в схемотехниката и работата с поялник ? Моя съвете - изчакай да мине гаранцията и иди в читав сервиз да ти монтират платка за закъснително включване, ако толкова те дразни . Или си го ползвай така. В краен случай си тури един прекъсвач на колоните, ако са с кабели и си го включвай след пускане на уредбата и изключвай преди изключването й! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 26, 2014 8:57 Заглавие: |
|
|
Аха. Ще те отсвирят с най-дебело удоволствие. Закъснителната схема не е проблем,но все пак си иска поне малко опит. Покрай всички съвети на ELP аз мога да добавя-ако все пак си мераклия и искаш сам да си направиш допълнението към свирката,заеми се от сега. Докато изтече гаранцията да свариш да си готов. А дотогава наистина си сържи едно двойно ключе преди колоните защото пукането,особено ако е силно е кофти работа. Ще ти се окотят говорителите,от там като нищо ще гръмнат и усилвателите. Ако решиш да си правиш закъснителната схема сам- кажи,ще ти дам схема,която многократно съм правил и работи добре. Има и друг вариант- с интегрална схема uPC1237- много добро и сравнително просто решение,но не знам доколко са истински чиповете,които се предлагат тук. Но пък какво птречи да опиташ в крайна сметка? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
PlamenNik Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 26, 2014 10:39 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на Ditronix и ELP, ще ги изчакам тези от Стемо да видя какво ще направят и тогава ще действам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|