| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kovadjov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 29, 2014 16:23 Заглавие: Зарядно за акумулатор от Лидъл, въпрос |
|
|
Здравейте.
Искам да попитам дали някой знае какъв е максималният заряден ток на зарядното, което се лансира отскоро в Лидъла. Имате ли мнение дали си заслужава парите, има ли функция разряд, автоматично прекратяване на зареждането. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 29, 2014 19:50 Заглавие: |
|
|
E то тия неща не ги ли пише в упътването му? В тоя сняг не ми се ходи да гледам  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 31, 2014 13:45 Заглавие: |
|
|
Iном=0.8-3.8A (не пише толеранса), изключва като "прецени", че е зареден акумулатора, поддържа, "формира" акумулатора (ако не е под определено напрежение). Ако напрежението на акумулатора е под 3.8V и над 15V дава грешка и спира зареждането. Повече подробности - в упътването.
Аз имам предишния модел (33лв. през 2012), който съм ползвал точно два пъти. Веднъж за 6V за охранителна система и 12V/60Ah автомобилен акумулатор. Последният не беше разреден напълно и зарядното изключи след около 3ч. Затова не мога да преценя доколко е ефективно.
Голямо предимство на новия модел е индикацията за напрежението и степента на заряд на батерията. Спестили са доста от техническите характеристики в упътването. Въпреки това ново зарядно за тези пари и с 3 години гаранция смея да твърдя, че е изгодна покупка. Затова си взех и този модел.
Ще се радвам, ако някой посочи нещо по-добро в ценовия диапазон до 80лв., което може да се купи в БГ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 01, 2014 9:21 Заглавие: |
|
|
Снощи го гледах зарядното. Много е подобно на IMAX B6-прословутото вече универсално зарядно за Ni-MH,Ni-Cd,Li-Ion,Li-Po, оловни батерии. И това е с различни режими на работа,преценява батерията и аки реши,че е проблемна отказва да се занимава с нея. Леко,малко и удобно. Хареса ми много,но имам няколко конвенционални зарядни. Иначе бих го купил. 40 лева за едно интелигентно зарядно не са много,единствената ми забележка е максималният заряден ток-3,8А. Ако беше докаран до 5-8А цена нямаше да има! Всичко,за което пита kovadjov зарядното си го има,че и куп други възможности още! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 01, 2014 16:05 Заглавие: |
|
|
Прав си за максималния ток на заряд.
За мен е по-важно, че не иска да зарежда, ако напрежението е под определена стойност.
Преди малко четох по авто форумите и много хвалят шведските CTEK www.stek.com Ама цената им в БГ е зверска. Особено за 7-ма серия (MXS 7000 - 323лв.) http://www.akumulatori.bg/media/docs...orYI9z6poo.pdf При по-скъпите вече максималният заряден ток според модела достига и 25А. Ама и цената им е висока... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 01, 2014 18:15 Заглавие: |
|
|
E то ако напрежението е под "определена стойност" ще си има причина. Ако случайно се е получило така-забравени фарове например- акумулаторът за нула време ще дойде на себе си. Ако е бил под товар дълго време без заряд,той е поел пътеката.... А и винаги зарядното може да се излъже е соще един акумулатор паралелно на зареждания. Моето зарядно също има такава опция и често ми се е налагало да го подлъжа когато съм зареждал скапани акумулатори от колите ни.....Аз ползвам за тази цел акумулатори за алармени системи,щото редовно ги имам налице. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
kovadjov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 02, 2014 13:02 Заглавие: |
|
|
Забавих се и изпуснах промоцията - нямат налични. Не съм питал дали пак ще имат, но за следващия сезон ще дебна. Сигурно тогава ще бъде дисплеят с осцилоскоп за онагледяване на тока и напрежението във времето Не знаех, че на сайта им има ръководство за експлоатация, даже не знаех, че се предлага въпросното зарядно за поредна година. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 02, 2014 18:06 Заглавие: |
|
|
Това е нов модел, от началото на 2014!
Обади се на телефоните в централата и ги питай дали не могат да ти изпратят до съответния магазин. На мен ми предложиха за конвектора с дистанционно да ми го доставят, но нямаше никъде останали.
Не вярвам в цялата държава да няма налични бройки! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 02, 2014 18:32 Заглавие: |
|
|
Тази вечер в Провадия имаше десетина-петнадесет броя. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 03, 2014 15:30 Заглавие: |
|
|
Днес попаднах на това за 109лв.: Зарядно устройство BT-BC 12 D-SE – Инструменти, градинска и климатична техника от Einhell
Единствено ме изненада ръчното превключване м/у 3 фиксирани стойности на зарядния ток - 2-6-12А. |
|
|
 |
|