|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
todor943 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2014 23:05 Заглавие: Домашни 3-лентови говорители за 0лв |
|
|
Здравейте,
В 1 момент се оказа че притежавам достатъчно говорители в в мазето си за да поискам да си скалъпя 2 трибандера. Всичко точно, замо дето във всяка конфигурация от 3 говорителя имам 2 по 8 ома и 1 по 6 ома. Проблема е че не съм сигурен как да ги вържа, още повече като осъзнах, че трябва да се занимавам и с филтри, за които си нямам почти никаква идея. 3те вида говорители са :
Ниски - 20W 8ohm
Средни - 10W 6ohm
Високи - 5W 8ohm
Усилвателя, с който ги храня е Technics A700 MK3, има 2 изхода по 2 канала. На 1 вързани 4-16 ома, на 2та изхода по 2 - 8-16 ома. Разполагам насипно с разни кондензатори, но само с тях, така че филтрите ще са ми само с тях.
http://imgur.com/qxj8NCz,a5MxE2v,6wYFrJx Тея три картинки са ми схемата, спековете на усилвателя и сметките по импеданса. Както може би се досещате говорителите не са особено качествени, така че не търся перфектния сценарии, а този който мога да направя с подръчни части за ден и да е по-добър от колкото без филтри. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2014 23:15 Заглавие: |
|
|
... 
Последната промяна е направена от ststefanov на Пет Апр 18, 2014 12:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
al_at Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|