| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gotinia Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 10:40 Заглавие: Монитор ELSA ECOMO 20H97. Не зацепва... |
|
|
Здравейте колеги. Някой да знае защо не тръгва този монитор?
Изобщо не реагира като включа компютъра - продължава да си седи в стенд-бай режим. Да не би кабела да е по специален за този монитор, и ако е какъв трябва да е? _________________ "Ако бях малко по-умен, щях да разбера колко съм ТЪП в действителност...!!!" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 11:40 Заглавие: |
|
|
| Провери веригите на V и H синхроимпулсите. |
|
|
 |
gotinia Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 12:23 Заглавие: |
|
|
Проверих ги. Всичко е точно по тях. (В смисъл, че по кабела всичко е наред) _________________ "Ако бях малко по-умен, щях да разбера колко съм ТЪП в действителност...!!!" |
|
|
 |
gotinia Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 12:43 Заглавие: |
|
|
От това което намерих в интернет разбрах, че мониторът е тип "Fixed Frequency Monitor" и въпреки, че има и конектор HD15 като на нормалните монитори, може би трябва конвертор за синхронизацията, ама нямам схема за него... _________________ "Ако бях малко по-умен, щях да разбера колко съм ТЪП в действителност...!!!" |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 15:30 Заглавие: |
|
|
| добре де провери ли H i V веригите чак до процесора] |
|
|
 |
gotinia Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 9:20 Заглавие: |
|
|
До процесора не съм, но ще ги проверя...
А дали има вероятност да се е сбъгнала паметта от токов удар, щото беше изгорял транзистора на ТХО и транзистора на импулсното захранване? _________________ "Ако бях малко по-умен, щях да разбера колко съм ТЪП в действителност...!!!" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 11:02 Заглавие: |
|
|
| gotinia написа: | До процесора не съм, но ще ги проверя...
А дали има вероятност да се е сбъгнала паметта от токов удар, щото беше изгорял транзистора на ТХО и транзистора на импулсното захранване? |
мерна ли захранването на процесора.Тряя да е плътно 5 волта.Ако е стабилно кажи каква е паметта и ако имаш бин направи една нова памет и пробвай.Тогава пак ще мислим . |
|
|
 |
gotinia Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 8:48 Заглавие: |
|
|
Захранването е стабилно. Паметта е 24С086, но нямам бин. Къде ли не търсих и не можах да го открия тоя бин... Като махнах паметта изобщо не ще да включи монитора и в стенд-бай режим. _________________ "Ако бях малко по-умен, щях да разбера колко съм ТЪП в действителност...!!!" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 9:19 Заглавие: |
|
|
| gotinia написа: | | Захранването е стабилно. Паметта е 24С086, но нямам бин. Къде ли не търсих и не можах да го открия тоя бин... Като махнах паметта изобщо не ще да включи монитора и в стенд-бай режим. |
Значи наистина проблема е в паметта.Ще се опитам да открия дъмп я микажи какъв е процесора? |
|
|
 |
gotinia Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2005 13:27 Заглавие: |
|
|
Това всъщност е паметта на видео-драйвера (CXA1908S - продукт на Sony, който струва $ 60). Дали ще се намери нещо?
10х предварително!!! _________________ "Ако бях малко по-умен, щях да разбера колко съм ТЪП в действителност...!!!" |
|
|
 |
|