| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sharkdata Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 29, 2014 18:16 Заглавие: Проблем с предусилвател с TL082 |
|
|
Здравейте, обръщам се към вашия форум за помощ. Закупих си следния кит предусилвател http://elimex.bg/userfiles/editor/file/techspecificationspdf/4/43339_TL_KIT_040.pdf
с идеята да го ползвам в колата, защото съм изкарал AUX от радиото, но сигнала от мп3-ката е много слаб, затова реших да сложа предусилвател между AUX и mp3 плеъра. Проблема е, че този предусилвател реже ниските честоти, абе все едно съм вързал високочестотен филтър. Въпроса ми е има ли начин чрез смяна на някои от кондензаторите и резисторите да постигна на изхода нормален сигнал който не е орязан от към ниските честоти.
схемата:
http://oi61.tinypic.com/2v8l5ig.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 29, 2014 18:52 Заглавие: |
|
|
| Ако AUX входа, който си си изкарал е нискоомен ще става така. Увеличи кондензаторите С2, С6 на 100мкф и ще видим. |
|
|
 |
sharkdata Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 30, 2014 11:11 Заглавие: |
|
|
Сложих по-големите кондензатори и стана сега свири супер, дори мисля, че и коефициента на усилване нарасна. Благодаря ти много gakal да си жив и здрав.
Иначе aux-a на радиото е нискоомен, мисля че е предвиден за cd changer но сега с предусилвателя стана както трябва. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 30, 2014 21:00 Заглавие: |
|
|
Е какво е крайното стъпало на радиото и къде точно си подал сигнала ?
п.с. Предусилвателя има входно съпротивление около 50kOm а изходите на разните устройства са обикновено 47 kOm, което значи че би трябвало да са съгласувани добре. Пък и не вярвам да е много слаб. Така, че проблема е сигурно в това, къде точно подаваш звука към крайното стъпало. |
|
|
 |
sharkdata Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2014 0:21 Заглавие: |
|
|
CD-то е Pioneer, отзад има една букса ip
bus ето това представлява
НЕ се отговаря с този бутон  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2014 2:08 Заглавие: |
|
|
| Не съм виждал такова нещо. На мен ми прилича на балансни входове. Ако е така, то следва да подаваш сигнала съответно на +R и +L или -R и -L , а входовете които не ползваш (другите два R и L) да ги свържеш към маса, а не да са висящи. Вътре в схемата понеже има кондензатори с малък капацитет към маса същите като в твоята схема с TL082 те затварят тая верига само за високи честоти и се получава това което описваш слаб звук и само високи честоти. |
|
|
 |
sharkdata Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 02, 2014 22:40 Заглавие: |
|
|
| -L и -R са ми на обща маса към жак 3,5мм а +L и +R съответно ляв и десен канал на жака. Като го свържа директно към mp3 плеър-а свири ок но звука е слаб и трябва да увелича радиото почти до край. Сега с предусилвателя като му смених кондензаторите всичко се оправи. В оригиналната схема нямаше ниски честоти, пробвах го и на слушалки изходящия сигнал същата работа нямаше бас. Със 100mF C2 & C6 стана. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2014 8:07 Заглавие: |
|
|
| Явно е много ниско входното съпротивление на pioneer-а. |
|