| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
beroestarazagora Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 11:05 Заглавие: Схема за свързване към сериен ключ |
|
|
Здравейте! Имам нужда от помощ за свързване на абажур с четири крушки, към сериен ключ. Всичко в разклонителната кутия е направено. Проводниците в ключа са свързани и от тавана излизат три проводника. Искам да ги отделя да светят две по две(от единия бутон две, от другия две и като са пуснати и двата четирите едновременно). Моля, ако някой може да ми помогне, или да ми качите схема, как точно трябва да се направи. Не съм много силен в термините и работата с ток, затова ме извинете, ако съм допуснал някакви технически грешки при описанието, на това, което искам да направя.
Предварително Ви, благодаря за отделеното време! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 12:33 Заглавие: Свързване |
|
|
Я отвори някой учебник по електротехника и се ограмоти малко за електричеството и т.н. Иначе най-малкото е да изгориш бушоните а най-много е да се овъглиш.
Аман - мързи Ви да прочетете поне за елементарни неща... _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 12:42 Заглавие: |
|
|
Аз по принцип нямам нищо против да обяснявам някакви простички неща, но в случая малко се притеснявам. Я първо малко да си изясним някой неща.
Първо: до сега тази инсталация работила ли е или сега ще я пускаш за първи пък?!
Второ: знаеш ли каква е разликата м/у фаза и нула?!
Трето: имаш ли фазомер?!
Поздрави! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 14:27 Заглавие: |
|
|
k810 Схемата ти е на девиаторен ключ.
Тази е вярната:
В твоя случай трябва да свържеш паралелно по 2 лампи. Надявам се да няма въпроси това как се прави. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 15:59 Заглавие: |
|
|
Може да не съм разбрал нещо, но това последното са си 2 независими ключа и 2 независими лампи.
Под сериен си представям няколко ключа последователно свързани. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 16:08 Заглавие: |
|
|
Това последното си е сериен ключ. Води се схема 5. Не се бъркай със серийно свързване на резистори.
 |
|
|
 |
beroestarazagora Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 18:10 Заглавие: |
|
|
Инсталацията е сравнително нова на около 2 години. Смея да твърдя, че всичко и е абсолютно ОК и работи. Абсолютно наясно съм, каква е разликата между фаза и нула. Фазомер имам. Инсталацията си работи перфектно. Просто ми е необходимо малко обяснение, как да преработя осветителното тяло, за да може крушките да светят две по две. Ключът е свързан кутиите са вързани, връзките дори са запоени и много добре изолирани. Извинявам се отново, че питам. Рових се търсих схема да прочета, но нямам. Предварително благодаря за отделеното време.
НЕ се отговаря с този бутон  |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2014 19:24 Заглавие: |
|
|
| А осветителното тяло какво е ? Да не е някое от тези 4X18W със вграден електронен баласт , тука врачки няма, ама като ти гледам питането, не бих се учудил !? |
|
|
 |
|