|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uBoTo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2014 8:05 Заглавие: Onkyo TX-SR608 - HDMI залята платка с течност |
|
|
Здравейте! С един приятел направихме бартер и се снабдих с въпросния ресийвър. Проблемът му е, че не работеха HDMI портовете. След като го отворих, установих, че HDMI платката е била заливана (с нещо... може би кафе) в единия край и не е ясно кой елемент/елементи е/са дефектирал/и. Преди намесата ми, техниката си индикираше нормално - свети "standby". Това, което направих бе да изкарам платката и да я "измия" от окисите. След като почистих платката и я монтирах, ресийвъра започна да индикира "HDMI THRU" и след около 5-6 секунди се включва сам (при включване в електрическата мрежа), но това може и от настройки да е (не съм сигурен). Картина от HDMI изхода - няма...
Към момента HDMI не ползвам и не заради тези портове взех усилвателя, а заради дистанционното (старата техника нямаше..). След четене преди време в Интернет пространството разбрах, че тези ресийвъри могат да се синхронизират по HDMI с телевизора и така двете устройства да се управляват с един усилвател. Идеята ми е да го синхронизирам чрез функцията LipSyn с телевизора ми (не толквоа заради OSD менюто) и да използвам едно дистанционно. Всички останали портове си работят, а аз използвам оптиката за връзка с телевизора.
Ще съм благодарен ако някой се сблъсквал с подобен проблем и може да ме насочи към конкретни измервания на компоненти по дефектната платка, а не да се лутам хаотично. До колкото знам, нова/работеща платка струва много, но приемам и предложения за такава (в краен случай специалист от Варна по възможност, който е наясно с техниката и може да открие и замени дефектиралите компоненти). Намерил съм и сервизно ръководство, което прегледах (нищо конкретно няма по проблема). В краен случай ще се хващам с един приятел да разнищваме нещата.....
Благодаря предварително на отзовалите се! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2014 8:42 Заглавие: |
|
|
Я наблегни на документацията. Защото си мисля че HDMI са входове, и то само за звук без картина.
И се насочи към сервиз. Защото дори не си написал с какво си чистил. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
uBoTo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2014 10:11 Заглавие: |
|
|
Почистено е с чист спирт! Има и HDMI изход, който подава сигнал (видео) към монитор/ТВ. Освен това чрез този изход на усилвателя, излиза и OSD меню на съответния екран. Друг голям плюс е управлението от телевизор ако има Lip Sync функция, която в моя случай не работи.
Към сервиз - писал съм, че приемам предложения за сервиз, но само за гарантирани хора/сервизи, които/където ще ми свършат работа.
П.П.: ПО HDMI върви и звук и картина. Звука и картината минават през ресийвъра. |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2014 10:58 Заглавие: |
|
|
| HDMI са входове,които се превключват към изход,пак HDMI.Съдържат сигнали за картината в цифров вид и стерео звук.В случая се првключват от един чип с много крачета,и след заливането,не е ясно какво точно се е случило.Може да опиташ да чистиш пак,разширявайки зоната. |
|
|
 |
uBoTo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2014 22:03 Заглавие: |
|
|
До тук установих, че се губят 12-те волта до регулатора на напрежение 5 волта. На входа има 2 волта и на изхода пак толкова. Проблема е, че ми е трудно да разбера от къде идват тези 12 волта. Не мога да им разчета схемата - има букса 2х12 волта и 3 х маса, но от там до 5 волтовия регулатор - не е много ясно от къде минават дирите (няма пряка връзка). До 1.2 и 3.3 волтовите регулатори си има пряка връзка (те са и по-близо до 12-те волта на платката).. Съответно и към HDMI изхода отиват 2 волта, с които очевидно нищо не се получава.
Тъй като не виждам смисъл да качвам снимките на платката, защото нищо не се вижда по нея, давам ЛИНК за сервизното ръководство. Ако някой има желание да го погледне и да сподели мисли. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|