|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2014 6:36 Заглавие: Aвтоаларма VALCOR |
|
|
Колеги,някой може ли да помогне с информация и инструкциите за VALCOR VR 32C2? Mизерниците от LESI искат 5 кинта за инструкцията,понеже я нямали в електронен вид,а само отпечатана на книжка. Сигурно главният конструктор я е писал тази книжа като Паисий-прав до катедрата,с паче перо в ръка....... Та донесоха ми една такава алармичка с проблем,окастрена,окъсана и собственикът иска да я стегнем ако можем.... Само че не му се дават десетина лева за кауза,която може да се окаже куца,та затова искам да открия поне схема на свързване- разпиновка на щепсела. Благодаря предварително. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2014 10:54 Заглавие: |
|
|
Ditronix, тези от Леси са големи тъпани. Познат си купи кола с тяхна такава аларма, но бяха оскубали кабелите. Та почна ходене по мъките да се намери пълната документация за свързването и. Човека навъртя сума ти разговори с тях, да му пратят какви са изходите, захранване, и др. Една мадама му казала, че трябвало да и продиктува кода от кутията на алармата, защото той реално нямал доживотна гаранция за алармата. С двеста зора накрая му пратиха някаква документация, която не е на книга. Конструкторът благоволил да я утвърди за пускане. Ако ти свърши работа, това е:
http://dox.bg/files/dw?a=501cf480cf |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
goti Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2014 23:03 Заглавие: Re: Aвтоаларма VALCOR |
|
|
| Ditronix написа: | | Колеги,някой може ли да помогне с информация и инструкциите за VALCOR VR 32C2? Mизерниците от LESI искат 5 кинта............. |
Драго, който е имал работа с тези мизерници и който познава оня смешник Иван, собственика, неще и да чуе повече за тях.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2014 6:11 Заглавие: |
|
|
Да,така е. На един Панаир в Пловдив ми набутаха разни картинки,рекламни материали. Когато чух за цените и условията им ги пуснах в коша и всичко стигна до там. Сега едно момче от Провадия ме помоли да погледна алармата,която е в колата му-купена наскоро. Ами късмет. Та търся информация поне за свързването,за да я подкарам ако е изправна. Ама като гледам платката,поне 3-4 пъти е имало намеси там и нещо ме съмнява че работата ще стигне до успешен край. Защото са скопени няколко функции и май всичко,което е оставено е заключването и святкането на мигачите. Аз отдавна спрях тоя бизнес,че нито виждам като хората,нито мога вече да се гърча из колите-краката не ме слушат,но просто исках да видя каво къде става,защото момчето само си я извади от колата и трябваше да проверя дали всичко си работи. От там нататък двамата щяхме да се хванем да я възстановим. Ама май по-добре ще бъде да заменим изрода с нещо сруго,поне инсталацията е прекарана...... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
Lesi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2014 9:48 Заглавие: Aвтоаларма VALCOR |
|
|
Здравейте колеги, аз съм представител на фирма ЛЕСИ, която произвежда аларми VALCOR. Във връзка с дискусията и изразените мнения искам да Ви дам някои данни:
1. Човек, който може да чете и да работи с компютър в интернет може да види, че аларми VALCOR се произвеждат от 1999 г., а модел VR32 от 2000 г. От тогава досега има 18 модификации! За информация на колегата „dodov” и всички други „остри“ колеги, колегите „тъпани“ от фирмата любезно и коректно питат за серийния номер на продуктите, за да Ви се даде точна и адекватна информация за конкретния продукт. Надали казвате „тъпани“ на търговеца на авточасти, когато си купувате части за колата и казвате модел, година или номер на рама. А може би и там се правите на „остър“ и си купувате части докато някоя пасне на колата Ви.
2. От 1990 г. във Фирма ЛЕСИ има ясни и точни правила, политики относно сигурността на клиентите ни, които се стараем стриктно да спазваме. Тези правила и политики многократно са показвали ефективността си. Благодарение на тях и на тясното ни сътрудничество с право-охранителните органи, често са били от съществена полза за многобройните ни клиенти. Едно от правилата е: "Документация за монтаж и настройка на охранителни продукти не се разпространява по електронен път!!!" Така рискуваме някои да ни нарече „мизерници“, но след като на някой „мизерник“ не е му се дават пари да си плати себестойността на документацията, явно няма и нужда от нея! И доколкото разбирам от дискусията и от „goti”, явно успешно сме ограничили псевдо специалисти да се ровят безпрепятствено в продуктите ни и така да създават ненужни грижи на клиентите ни. Рискуваме някой ограничен техник да пише глупости и квалификации по форумите, но сигурността и спокойствието на клиентите ни е по важна!!!
3. Относно линка предоставен от “dodov „ – това е вътрешно фирмена документация изготвена от наш колега за монтажния ни отдел през 2004 г. Публичното разпространение на наша документация без наше съгласие е нарушение на закона за авторските права! За разлика от тривиалните нарушения на авторските права тук имаме конкретно засегната страна от конкретно лице! Съветвам господин „dodov” да изтрие възможно най-скоро линка за публичен достъп, за да не се налага съдебно решение на въпроса със значителни финансови последици. Имаме вече такъв прецедент! Сигурността и спокойствието на клиентите ни е първостепенна задача!
4. Относно доживотната гаранция на автоаларми VALCOR - това е опция, условията на която са ясно написани в съпровождащата документация, които фирмата стриктно спазва. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2014 10:42 Заглавие: |
|
|
Здравейте "колега". Ако може да се опитам да отговоря по точките?
1.Човек, който може да чете и да работи с компютър в Интернет може да напише в някоя търсачка думите "монтаж на аларма valcor". Резултатът ще е този - на първо място ще му излезе това:
http://s017.radikal.ru/i417/1408/92/ee01987e1905.png
2.Същия този човек ако проходи намерения първи линк:
http://www.lesi-bg.com/bg/dilari-parola/pdf/Pravilnik%20za%20montaz%202004.pdf
Та на този ВАШ линк се намира "публикуваната" от колегата dodov "конфиденциална" информация. Та толкова с правилото "Документация за монтаж и настройка на охранителни продукти не се разпространява по електронен път!!!". След като самите Вие не си го спазвате.
3.Относно авторските права и вътрешно фирмена документация - не може да търсиш нищо в тази посока, след като САМИ сте направили тази информация обществено достъпна на ВАШИЯ сайт. Във въпросния документ никъде не е отбелязано че публикуваната от самите Вас документация не може да се копира и разпространява свободно!
4.Няма смисъл.
Всичко това само потвърждава квалификациите отправени към Вас от колегите. Освен това Интернет се пише с главна буква. Добре е да го знаете.
P.S. Сега не е лошо да се извините на колегите, които така несправедливо обвинихте и заплашихте. Може и да добавите "Аййййй... Каква съм червена шапчица!"  |
|
|
 |
Lesi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2014 12:05 Заглавие: Aвтоаларма VALCOR |
|
|
| Това, че поради някаква причина е отпаднал контролираният достъп до дистрибуторската част на сайта, която не се поддържа от 10 години, не дава основание да се разпространява файлът от там без наше съгласие!!! Това действие също е защитено от закона за авторските права!!! Както и това не дава основание за квалификациите!!! Пропускът е вече коригиран. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2014 12:27 Заглавие: |
|
|
hidrazin вече ме изпреварил,но добавям,че въпросната "инструкция" изтеглих няколко дни преди колегата Додов да публикува линка. Може би трябва да затрия тази информация от компютъра си в присъствието на представител на фирмата? Поставих думата инструкция в кавички, защото рядко може да се срещне нещо такова,написано меко казано от неспециалист! Няма как професионалист от началото до края да говори в творението си за "жици"! Нещата вече потеглят към единственото правилно решение в случая-замяната на алармата с друга. Колкото до доживотните гаранции на "ЛЕСИ" искам да добавя че по платката на въпросната аларма е работено поне три пъти! Това го оставям без коментар, както и повече изобщо нямам намерение да коментирам по тази тема. А,да,искам да допълня още нещо- всяка една фирма-производител на такава техника,както и вносителите са предотставили на сайтовете си пълната документация и инструкции-монтажни и потребителски за произвежданите и продавани от тях алармени системи! Много ми е интересно да разбера има ли втора фирма освен ЛЕСИ,която иска от клиентите си пари за информацията,касаеща техните продукти! Точно вчера се наложи да потърся подобна информация за контролни панели SRECTRA 1727 и ESPRIT 728+. Познайте колко "много бях затруднен" в намирането на информация! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2014 12:50 Заглавие: |
|
|
Ми да сте си я поддържали тази част. Вие не сте си направили труда, пък някой друг е виновен! Ба си и глупостите. Още веднъж си оправдавате квалификациите.
И както казах, никъде във файла не пише че не може да се копира и разпространява. От тук нататък всеки изтеглил файла през пропуснатия 10 годишен период, ще може да си го използва и разпространява като се позове на факта че го е изтеглил напълно нормално, законно, без никакви пречки и предупреждения от Вашия сайт. Пък Вие после го гонете да го хванете за моркова.
Пък колегата Ditronix ме е изпреварил за документацията. Всяка уважаваща себе си фирма производител или вносител предоставя безплатно пълната техническа документация на изделието, необходима за монтаж и експлоатация. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|