Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фототранзистор и ИЧ диод.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ic3t0
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 31, 2014 21:14    Заглавие: Фототранзистор и ИЧ диод. Отговорете с цитат

Здравейте колеги, имам питане относно фото транзистора QSD122 - с кой фото транзистор намиращ се по нашите магазини мога да го заменя?
Също ако ми кажете и заместители за тези ИЧ свето-диоди SFH404 ще съм много благодарен.
Става въпрос за схема за предавател и приемник на честотно модулирани сигнали в звуковия диапазон. Ако има нужда ще кача и схемите.
Дано откриете заместители намиращи се по нашите магазини.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Нед Авг 31, 2014 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

SFH484-2
komet
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ic3t0
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 31, 2014 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако правилно съм разбрал това трябва да е диода? А за транзистора ще се измислили някакво заместителче колега?
Благодаря пак. Very Happy
Намирам само този QSE113 Но не съм сигурен, че ще стане.
rais and fall time на този който е по схема е 7us, а на този е 8uS не е болка за умиране но
On-state collectorr current e 1 - 6 mA при този от схемата, а при QSE 113 e 0.25 - 1.5mA - та затова си мисля, че няма да го бъде с този. Нещо като гледам май са кът фототранзисторите на 880nm

Колеги или 2Ф2062 но при него максимума е при 750-870 nm.
При мен диодите ще са на 880 и това може би ще влоши рязко качеството и силата на сигнала

Exclamation Arrow Като се присетиш да дописваш нещо има бутонче ЕDIT Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети