|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
djyani Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 12:32 Заглавие: SHARP 70ES03S CA-10 захранване |
|
|
Колеги с този шарп вече ми побеляха косите.Телевизора дойде с изгорели BU508D на XO,2SK2605,BC337,ценер 15v,диод 1n4148,R-0.47 и smd 220 ома на захранването.На мястото на 2SK2605 съм сложил 2SK3114.Останалите сменени както и C613 и R613.В момента захранванията са 150v,6.4v,+15v,-15v и 8.4v които трябва да са 10v.Като махна 8v стабилизатор и му подам 8v от външен източник,телевизора се запуска с много занижени напрежения.Мисля че проблема ми е в захранването.Моля,ако някой се сблъсквал с такъв проблем да сподели
Последната промяна е направена от djyani на Пет Фев 12, 2016 21:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 14:22 Заглавие: ТV |
|
|
Подмени всички електролитни кондензатори на вторичните напрежения. Този апарат е доста стар. също и кондензаторите които са след изправителни диоди за получените напрежения от ТХО. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 16:54 Заглавие: |
|
|
Оправи си заглавието- думата "проблем" няма място там.
Изпиши състава. Има правила.
Виж си електролитите около драйдера, особено този на отрицателното напрежение. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|