| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
help40 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 27, 2014 10:47 Заглавие: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ радио.. |
|
|
здравейте , искам да попитам "къде във Варна има сервиз за радиостанции .... " защото имам една развалена CB радиостанция (или поне така мисля че е развалена) ... която искам да поправя , за съжаление нямам нужните умения за да задам въпроса .... "еди какво си е изгоряло ... " тоест диагностика не мога да направя за да задам конкретен въпрос ...
ако знаете сервиз във Варна за радиостанции , моля кажете ми благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Сеп 27, 2014 12:47 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
Трудна работа като цяло. Аз се занимавам с това но в близките няколко месеца нямам възможност да Ви обърна внимание сериозно. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
help40 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 27, 2014 13:55 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
Благодаря ти все пак , дори за тази далечна переспектива... , а някакви координати на конкуренцията не знаеш ли?
Преди имаше толкова много сервизи .... които знаех, имаше в "изчислителния център" сервиз за станциите на такситата ... имаше на ул Евлоги Георгиев до последната спирка на 13 номер
имало е и на Дубровник 17 (но не съм го виждал къде е точно сервиза ) , но казват че сега се е приместил и не се знае къде .... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Сеп 27, 2014 19:09 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
Нямам представа, на добровник на истина имаше. Предимно на такситата правеха по спомен. Но то в момента май никой не ползва станции вече за тази дейност. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 27, 2014 19:42 Заглавие: |
|
|
| Каква в радиостанцията? |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 27, 2014 20:11 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
| DJ69VN написа: | | Предимно на такситата правеха по спомен. Но то в момента май никой не ползва станции вече за тази дейност. | При нас ползват. |
|
|
 |
help40 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 7:52 Заглавие: Midland 77-104 PR 27 GB CEPT NL |
|
|
Midland 77-104 PR 27 GB CEPT NL
40 канала , FM , 4W
Има две версии , UK(явно с UK честотите само) и CEPT(GB с европейските честоти) , явно моята е от вторите ...
Последната промяна е направена от help40 на Нед Сеп 28, 2014 10:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 8:33 Заглавие: |
|
|
Нищо не ти пречи да опиташ ТУК. Може пък и да ти свършат работа.
И ето ТОВА също може да свърши някаква работа.
Само не ми е ясно за какво аджеба ти е тази станция??? |
|
|
 |
help40 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 10:32 Заглавие: |
|
|
няма го вече този сервиз , "вече са само на таблети, хората от сервиза ги няма вече при нас..." това е отговора от Омега
иначе схемата съм я записал и разпечатал .... приготвил сам няколко работи за да ги занеса в сервиза който намеря.
има и някой интересни като тези двете писания :
но схемата не ми помага много на мен , защото за жалост не разбирам от електроника .... примерно виждам транзистор , но къде е базата емитера колектора ... не знам , не знам и как да го измеря ... , като гледам схемата не знам и кое може да се е развалило ...
Едиснтвеното което мога да направя сам е да проверя "петицата" (DIN 5) с която се свързва микрофона , защото на втората снимка дето я дадох пише че там е бил проблема при тези станции.
А иначе за какво ми е ... като допълнително средство за комуникация и просто да разговарям "помежду си" - имам и преносима СБ радиостанция. А понякога помага на пътя (въпреки че в БГ само някой тираджии имат). |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 10:49 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
| help40 написа: | | (или поне така мисля че е развалена) |
Как установи че е развалена? От писаното до тук разбирам че имаш и преносима, тя в какъв диапазон работи, каква модулация и т.н.
Преди доста години тук в Търново имаше таксиметрова фирма с тия радиостанции, слабо място наистина им беше кабела на трубката, след време се пречупваше и прекъсваше някой от кабелите вътре, друго слабо бясто е спойките на лицевата платка към дънната.С каква антена я пробваш и въобще пробваш ли я за прием/предаване с антена с преносимата ..... и т.н. |
|
|
 |
|