Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ радио..
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 27, 2014 10:47    Заглавие: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ радио.. Отговорете с цитат

здравейте , искам да попитам "къде във Варна има сервиз за радиостанции .... " защото имам една развалена CB радиостанция (или поне така мисля че е развалена) ... която искам да поправя , за съжаление нямам нужните умения за да задам въпроса .... "еди какво си е изгоряло ... " тоест диагностика не мога да направя за да задам конкретен въпрос ...

ако знаете сервиз във Варна за радиостанции , моля кажете ми Smile благодаря ви предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Сеп 27, 2014 12:47    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

Трудна работа като цяло. Аз се занимавам с това но в близките няколко месеца нямам възможност да Ви обърна внимание сериозно.
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 27, 2014 13:55    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

Благодаря ти все пак , дори за тази далечна переспектива... , а някакви координати на конкуренцията не знаеш ли?

Преди имаше толкова много сервизи .... които знаех, имаше в "изчислителния център" сервиз за станциите на такситата ... имаше на ул Евлоги Георгиев до последната спирка на 13 номер
имало е и на Дубровник 17 (но не съм го виждал къде е точно сервиза ) , но казват че сега се е приместил и не се знае къде ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Сеп 27, 2014 19:09    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

Нямам представа, на добровник на истина имаше. Предимно на такситата правеха по спомен. Но то в момента май никой не ползва станции вече за тази дейност.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Сеп 27, 2014 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква в радиостанцията?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Сеп 27, 2014 20:11    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
Предимно на такситата правеха по спомен. Но то в момента май никой не ползва станции вече за тази дейност.
При нас ползват.
Върнете се в началото
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 7:52    Заглавие: Midland 77-104 PR 27 GB CEPT NL Отговорете с цитат

Midland 77-104 PR 27 GB CEPT NL

40 канала , FM , 4W

Има две версии , UK(явно с UK честотите само) и CEPT(GB с европейските честоти) , явно моята е от вторите ...

Последната промяна е направена от help40 на Нед Сеп 28, 2014 10:38; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 8:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не ти пречи да опиташ ТУК. Може пък и да ти свършат работа.
И ето ТОВА също може да свърши някаква работа.
Само не ми е ясно за какво аджеба ти е тази станция???
Върнете се в началото
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 10:32    Заглавие: Отговорете с цитат

няма го вече този сервиз , "вече са само на таблети, хората от сервиза ги няма вече при нас..." това е отговора от Омега

иначе схемата съм я записал и разпечатал .... приготвил сам няколко работи за да ги занеса в сервиза който намеря.

има и някой интересни като тези двете писания :

но схемата не ми помага много на мен , защото за жалост не разбирам от електроника .... примерно виждам транзистор , но къде е базата емитера колектора ... не знам , не знам и как да го измеря ... , като гледам схемата не знам и кое може да се е развалило ...

Едиснтвеното което мога да направя сам е да проверя "петицата" (DIN 5) с която се свързва микрофона , защото на втората снимка дето я дадох пише че там е бил проблема при тези станции.

А иначе за какво ми е ... като допълнително средство за комуникация и просто да разговарям "помежду си" - имам и преносима СБ радиостанция. А понякога помага на пътя (въпреки че в БГ само някой тираджии имат).
Върнете се в началото
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 10:49    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

help40 написа:
(или поне така мисля че е развалена)

Как установи че е развалена? От писаното до тук разбирам че имаш и преносима, тя в какъв диапазон работи, каква модулация и т.н.
Преди доста години тук в Търново имаше таксиметрова фирма с тия радиостанции, слабо място наистина им беше кабела на трубката, след време се пречупваше и прекъсваше някой от кабелите вътре, друго слабо бясто е спойките на лицевата платка към дънната.С каква антена я пробваш и въобще пробваш ли я за прием/предаване с антена с преносимата ..... и т.н.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети