Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

50%, Намаленията в Техномаркет - мит или реалност?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2014 21:54    Заглавие: 50%, Намаленията в Техномаркет - мит или реалност? Отговорете с цитат

50%, Намаленията в Техномаркет - мит или реалност?

Попътом реших да мина през Техномаркет-а, като целта бе да видя какви са ги забъркали отново нашите търговци, да видя народът дали продължава да бъде със замъглено самосъзнание, лесно маниполируем и самоуверен. И всичко това отново се потвърди. Останах потресен от отва, което видях:
- на паркинга няма къде да се паркира, хората паркираха на булеварда
- на изхода всеки се буташе с кашоните, с мръснишка физиономия наблюдава другите какво са си купили. Струваше ми се, че на тея хора са им дали дрога вътре.
- влизам вътре, невероятно, има допълнително поставени каси, по 3 на редица, няколко редици, огромни опашки, каквито съм виждал в доброто старо време, когато пуснаха Метро 1 в София. В нормален работен ден робати само една каса, вътре няма кой да те наплюе, опъти, касиерката си чопли маникюра, то какво ли друго и остава.
- оглеждайки накъде да се запътя, усещам неприятна обстановка, озверени физиономии, несъобразяване на личното пространство с пространството от движещи се кашони из магазина. Запитах се дали не ръсят амфетамини в атмосферата на магазина, огледах се за разпръсквачи по тавана, не успях да открия.
- нахални какички ("куклички"), придружени с техните любими, ме ръгат като рогат добитък, едва ли не да не изпуснат нещо. Виждам някаква стока, около която няма добитък, заглеждам се за марка, модел, цена. Веднага се лепват дузина хора със зомбирани физиономии, да не би да е на далавера. Тук се сетих, че намирам много общо със сценария от един филм, но кой ли беше той? Опа, сетих се, "Живите мъртви". Дали не гледам наживо някоя от сериите му, се запитах?
- невероятно, рафтовете с черна техника бяха празни - телевизори, фотоапарти - бяха опоскани на 70%, дори и мострите бяха купили - празни етажерки... брейййй, Бялата техника липсваше, бяха останали само поставките на мострите.

Реших, че мястото ми не сред стадото и набързо записах няколко цени, с които да потвърдя, че българинът отново е излъган. Но това не е проблемът, проблемът е, че българинът е душевно болен, много душевно болен...

Цифрови фотоапарати
CANON POWERSHOT SX260HS
Технополис 296 лв.
Техномаркет 329лв., намален на 300 лв (8,8%)

Panasonic DMC-TZ 30EP
Технополис 404 лв.
Техномаркет 439 лв., намален на 399 лв. (9,11%)
-------------------
LED телевизори
SONY KDL-42W650 LED
Технополис 930 лв.
Техномаркет 1099, намален на 979 (10%)

Toshiba 40L13330G
Технополис 930 лв.
Техномаркет 1099, намален на 979 (10%)
------------------------------
Ютия TEFAL FV3810E0
Технополис 62 лв.
Техномаркет 75, намален на 63 (16%)

----------------------------------------------
Оставам сами да направите преценка що за намаление е това.
Съпоставката е между Технополис и Техномаркет. Цените от Технополис са с намаленията, които мога за дажа, че не са никакви намаления, тъй като от край време там всичко е намалено, т.е. това са реалните цени, намаленията са за стадото. Ако някой има други наблюдения, ще се радвам да ги сподели.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА

Последната промяна е направена от charli на Съб Апр 12, 2014 23:14; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2014 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е от много гледане на телевизия , и вяра на рекламите им.
Върнете се в началото
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2014 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Честит празник на всички !
Браво колега,
Страхотно есе !
Прост народ - слаба държава ,както е казал някой .
И аз видях истерията Техномаркетска,но не ми се искаше ли,непосмях ли да вляза незнам.
Лек ден.
Върнете се в началото
Funtast
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2014 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Страхотно писание!

Техномаркет, Технополис и прочие, всички тея гиганти трябва да платят отопление на сградите, заплати на служителите си и междувременно да си пълнят гушите с пари... ...Правилото е избери в Техномаркет и купи от другаде...

Това според мен обаче е половината проблем... ...Другата половина е самият производител... ...Сравнете ZTE/Huawawei с Iphone/LG/Samsung съотношение цена-качество, не случайно Ябълката си губи годишните приходи, за жалост те все още са милиарди...
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2014 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Завчера синът ми звъни от врна и ме информира за лудостта "ТЕХНОМАРКЕТ". Ужасни,безумни намаления! Имах много работа и набързо го отрязах. Прибра се по-късно у дома и започна да ми обяснява всичко това,описано в първия пост. И се тюхка,че не купил една кафемашина,не помня каква точно,хич не обърнах внимание. Била 190 кинта,продавали я за 100. С капсули. Страшно кафе! Питам го колко струват капсулите,били давали и капули. И колко капсули дават?-Десет! А после? Ами 16 капсули били 10 кинта. Аз все си мисля че е обратното-10 капсули за 16 лева,ама хайде,дърт съм,неверник,не разбирам........ Днеска ми показва в Курдавалника същата машинка за ....90лева! Питам как става това,обяснява ми че били я купили,ама им трябвали сега пари Laughing Е така е. Чуем ли за промоция и безумието нахлува в главите ни. Наскоро имаше страхотна карикатура в един вестник-на една поставка пакет с панделка и цена на етикета 100 лева. Няма никой около пакета. На втората картинка-същия пакет с друг етикет-стара цена 300 лева,нова-150 лева! И народ около пакета,който се бие и скуби за да се добере пръв до заветната стока! За МЕТРО просто гледам дали има залепени един върху друг стикери! Ако има такива-започвам лекичко да разлепвам! И какво мислите става по празниците?Срещу Коледа миналата година жена ми купила едни дънки на сина за 119 кинта. На промоция. Нещо големи му бяха ,не помня,решихме да ги връщаме. Погледнах етикета-3 стикера залепени един въру друг ! Разлепих най-горния-на долния се мъдри цена 99 лева! Опулих се! Махам и втория-на първия пише 109 лева! Е това е. Върнахме дънките,разходихме се в магазина и със същите пари синът си купи два чифта,за моите доплатихме още десетина лева.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 17, 2014 21:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да е спам по темата, но за психиката на пазаруването не е:
Преди много години като студент бях измислил прост начин да си докарвам някой лев. На битака имаше един Цецо, продаваше повредени, счупени и какви ли не уреди (абе общо взето за хвърляне). Аз го набикалях и ако имаше нещо да ми хване окото, пазарях се и купувах. После ремонт и обратно на битака, вече работещо, докарвах някой лев отгоре. Веднъж ми попадна руски приемник Спорт 2, нямаше фасон и, естествено ни гък. След ремонта стана чудо - да чуеш само каво беше на къси - станция до станция. Толкова ми харесваше, че мислех да си го задържа, но в крайна сметка попадна обратно на битака. Проста сметка: взет за 10лв, ремонт 10лв, горница 10лв, викам си за 30лв ще го грабнат като топъл хляб. Да, ама щом чуят цената, веднага питат кво му е. Абе нищо му няма, не виждате ли как хубаво лови чуждите станции! Цяла сутрин обикалям и нищо. Мина обяд, хапнах един сандвич и смених тактиката - искам 70лв! Третия който попита каза давам 40 и аз веднага: давай парите.
Ето това е "тайната" на търговията и е толкова древна - много преди да ги има и Техномаркет и Технополис.
Върнете се в началото
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2014 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

До днес се мислех, за малко над средно интелегентен човек, ма сега Embarassed! В неделя купих на майка ми, (след бесно висене) "промо" телевизор за 400 пари. Сутринта специално пътувах до "Карфур" за да си похарча два бонус ваучера за 10 пари. След снетката от далаверата и видяната непромо цена на телевизора.. Embarassed Embarassed Embarassed !
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2014 17:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Спокойно, не се коси, след 2 седмици ще видиш същия за по-малко пари другаде. Пак ли ще те е яд. М...та му на парите, пази си нервите.
Върнете се в началото
tonovd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кричим

МнениеПуснато на: Вто Апр 22, 2014 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Днешното пазаруване е цивилизационен избор! Рядко, но няколко пъти са ме взимали за консултант при покупката на телевизор. Виждах зор не от техническа страна, а от това как да ги разубедя да не купуват точно този телевизор. Пращах ги да гледат перални и прахосмукачки, а аз в това време наблюдавах техния избор. Купуването на изплащане - не въдица, а мрежа за лапнишарани - просто и гениално - докато си оправяш документите от склада ти пробутват същото, но боклук! А непрекъснатите Промоции в EMAG - да сте ги сравнявали?
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 24, 2014 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Emag не са по-различни от другите "големи" на пазара. Намаленията им бяха апетитни, докато навлизаха на българския пазар, после всичко стана по старо му изпитаната схема - умножават цената на стоката по 1,3 , пишат я като продажна, после делят на 1,35 и рекламират, че намалението едва ли не било 30%. И въпреки това Емаг оказаха огромно влияние на пазара, най-вече в областта на компютърните компоненти. Надценката на вносителите и прекупвачите беше твърде висока, но сега всички се съобразяават с Емаг, немалко фирми съкратиха част от служителите си, свиха си пазара. В крайна сметка от емаг печелиш 5-10 лв. на 200 лв. покупка спрямо другите хипермакети, като дибавиш и безплатната доставка до собствената ти порта, е предпочитан от много хора алтернативен начин за покупка.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети