Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

въпроси за процесор 68HC908KX8 ( MC908KX8CDWE? ) и още нещо

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 06, 2014 10:25    Заглавие: въпроси за процесор 68HC908KX8 ( MC908KX8CDWE? ) и още нещо Отговорете с цитат

Здравейте, от малък имам мечта да събера една схема в която се използва процесор 68HC908KX8.
Докато времето си минаваше и аз ...растях (остарявах) процесорите 68HC908KX8 изглежда са спряни от производство и никъде не може да се намери такъв.

Но изглежда че MC908KX8CDWE е "SOIC" версия на 68HC908KX8 , това така ли е?
Даже тук като теглиш "дата шита" файла се казва като стария процесор
"farnell.com"

Или не е ? на друго място прочетох че "68HC908KX2" бил SOIC аналога?
(това беше първият ми въпрос)

втория ми въпрос е
Ако 1 въпрос е "да".... едни и същи ли са му пиновете ? тоест пин1 сие пин 1 и при другия?

И тук идва най трудното (третия въпрос)

след много търсене в интернет как аджаба да го програмирам намерих че използват:
а) така наречения "WILLETTE PROGRAMMER"
б) Програматор наречен Мегапрог

според първия линк ....
do not need the socket; connect pins or wires to the ICP header (да ама кое с кое)

според втория линк използват преходник
който някога е бил в файл ... Kx8_adap.zip в яхооо групите, но вече го няма

та третия ми въпрос е как да свържа процосора към програматора или как да си направя адаптор (виждам там някакви съпротивления са сложили ... )

та кой крак на процесора къде да се свърже ? (не всички обозначения ги има )
има PTA1 PTB1 .... , но PTC1 няма ???

програматор 1

програматор 2

процесор

адаптора се вижда на снимка

ЗАБЕЛЕЖКА:
Може би съм намерил някакъв адаптер , но с каква програма е записан ? за да знам как да го отворя , OrCAD? някой ако има да види дали е това което ми трябва Smile )
http://help40.com/other/mj/adapter.zip
Предварително благодаря за отговорите и на тези които са имали търпението да прочетат темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
rikotech8
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2014 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей.
Аз лично бих ти препоръчал да не се занимаваш с този процесор и производните му. Кажи какво се иска от него и ще ти рпограмирам по модерен процесор (най вероятно по евтин) да прави същото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети