| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2014 18:40 Заглавие: Инфрачервена станция - мнение |
|
|
| Искам да попитам - тази IR станция ще свърши ли работа за компоненти/чипове на BGA монтаж с големината на чипсет за преносим компютър и подобни? Линк - ЦЪК Знам, че е китайска, да подчертая. Не китайските неща обаче не са по джоба на повечето в България. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2014 0:01 Заглавие: |
|
|
На този модел не са написали най важната информация според мен- мощността на IR лампата. За това подозирам че е същата като станцията от 350 лв, или 150 Вата.
Цената от 500 е най-вероятно заради поялника+духалката, а не че нещо сериозно.
Със сигурност ще става за малки чипчета като за стари GSM-и, но за процесор примерно 3х3 см много се съмнявам.
Аз си взех версия без поялник и духалка, и сега чакам от Китай IR лампа 500 W да я модифицирам. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2014 15:09 Заглавие: |
|
|
Точно така, тази "станция" трудно се справя дори с мобилни телефони, за които по принцип е предвидена. Техническите й параметри не позволяват работа по големи по размер, дебели платки.
Като се абстрахираме от това какъв нискокачествен боклук е това нещо, както и абсурдно високата цена, по принцип не е желателно се купува нищо с горен нагревател на лампа. Освен ако не се казва PDR. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2014 19:48 Заглавие: |
|
|
| Мармот, можеш ли за сума до 500-600лв да препоръчаш нещо читаво, което може да се намери в България, без значение дали е китайско Чисто, не ми трябват никакви духалки и поялници в допълнение. Иначе съм съгласен с мнението ти, прочетох няколко мнения междувремено. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2014 11:12 Заглавие: |
|
|
Ами въпросът ти е с повишена трудност.
Предвид ниското търсене и малкият пазар, няма никакво разнообразие.
Внасят се или нискобюджетни боклуци на неприлично висока цена, с който ще имаш затруднения при всичко по-различно от мобилен телефон, или скъпи маркови станции на цени x2 x3 x4 от цената, която е на сайта на самият производител (и обикновено са със заявка, рядко имат наличности).
Съветът ми е да си внесеш от Китай.
Дори тогава, в бюджета, който си заложил, може да се намести само нещо, с което не е ясно дали ще може да се работи нормално.
Що годе приличните нисък клас китайчета, на които може да се работи някак си, се движат 1000-2000лв.
Среден клас са към +2000- 4000.
Другият вариант е да си купиш само що-годе приличен долен нагревател и да добавиш горен, всичко в ръчен режим. Това е най-бюджетното решение.
Имай предвид, че колкото е по-ниско качеството на използваното оборудване и степента на автоматизация, толкова по-високи трябва да са личните качества на "оператора". _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2014 14:36 Заглавие: |
|
|
Разбирам, Мармот. Благодаря ти за аргументираните мнения. Не съм уверен какви са причините търсенето да е малко, като за по-специфични операции е необходимо по-специфично оборудване. Лично аз активно се стремя да се образовам и съм в етап, в който наличието на подобна станция е необходимо условие за по-нататъшно развитие в сферата, която съм подхванал и с това, което се занимавам. Логично търся нещо, с което да мога да свърша работата. Но за жалост с малко по-скромни финанси.
Би ли могъл да препоръчаш какъв според теб ще е най-евтиният модел и марка станция, с която да може да се работи в границите на търпимото? |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2014 19:53 Заглавие: |
|
|
За най-евтиния вариант мисля че писах по-горе.
С тази 150 ватова лампа- само дреболии.
Взимаш една IR станция за 350 лв, даже и това са много но няма да почнеш от нищо - ще си имаш готова подложка с подгревател и стойка за бъдещата 500 ватова лампа, която се ползва в станции ot 1000 лв ( цена навън)
На мен въпроса ми е откъде да купя червения филтър , който слагат от долу под лампата. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2014 12:48 Заглавие: |
|
|
| k810 написа: |
На мен въпроса ми е откъде да купя червения филтър , който слагат от долу под лампата. |
Ще береш ядове с тези лампи. Отгоре го прави или на керамика, или на въздух. За мен, лично, вторият вариант е по-добрата опция. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2014 15:41 Заглавие: |
|
|
| Керамика е. Дали и трябва някякъв филтър? |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2014 19:10 Заглавие: |
|
|
| мармот написа: | | Отгоре го прави или на керамика, или на въздух. За мен, лично, вторият вариант е по-добрата опция. |
Предлагаш Rework със станция с топъл въздух ли? |
|
|
 |
|