Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Развален LG LH4200 трепереща половина на дисплея
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krischeto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 12:24    Заглавие: Развален LG LH4200 трепереща половина на дисплея Отговорете с цитат

Здравейте, искам да ви попитам за мнение по въпроса http://youtu.be/96T0sB4Fky8
Това е проблемът, който дава телевизора. Носихме го на ремонт, взеха ни незнайно защо 130 лв. без да кажат, какво са ремонтирали изобщо, но уж работел. След няколко дни в нас отново даде същия проблем и го занесохме пак в сервиза. Държаха го 20 дни, пак си го взехме "отремонтиран" и пак след няколко дни се получи същото нещо и така за 6 месеца го носихме 5 пъти и в крайна сметка не е оправен. След последния проблем много държахме да ни обяснят какво са правили....сменяли били контрол борда, каквото и да означава това. Държаха се нагло все едно ние сме виновни, че не могат да го оправят, даже излязохме и неблагодарници и т.н. В крайна сметка нищо не ни обясниха, както и не пожелаха да ни върнат парите. Понеже съм адски недоволна, ще спомена името на сервиза, за да не се обърка още някой да отиде там - КСП Електроникс в Младост 4.

Мислите ли, че има смисъл да се носи в друг сервиз или си е направо за нов? Срещали ли сте подобен проблем и дали е поправим или по-скоро има ли смисъл? Откровено казано ме е страх да го занеса на друго място, защото подозирам, че пак ще се почне същото разкарване и през това време няма да имаме телевизор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Там би трябвало да са майстори, но на мен ми се струва че проблема е след контрол борда.
Знаете ли модела на контролборда или панела?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
krischeto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 14:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, за съжаление не го знам Sad
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвайте в друг сервиз където имат опит с ремонт на панели.
Платки да се сменят могат навсякъде.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо тази тема седи в този раздел ? Не съм съгласен с написаното за колегите от KSP. Не съм съм убеден ,че нещата са се развили точно така .
Там работят много добри и коректни техници и начина по който е написано всичко това подозирам злонамереност .Има си законови начини ,като Комисията за защита на потребителите за да защити човек интересите си. .Там човек обаче не пише анонимно и нещата се изясняват докрай.
k810, кой е този сервиз който ремонтира панели ?
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

За София не знам.
Доколкото имам наблюдения галактикасервиз са добри, обаче не са в Сф.
Върнете се в началото
krischeto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам, какво злонамерено нещо видяхте в моя пост?! Нещата се развиха точно така! Освен, че след 6 месеца ремонти телевизорът не работи, дадох за този лукс и 130 лв, и ще трябва да го занеса на друго място да го ремонтират. Не мога да се обърна към КЗП, защото от този "коректен" сервиз не ми дадоха нито един документ, че са извършвали ремонт, че съм платила или че съм го връщала за рекламация. Съответно нямам нищо документално, за да си потърся правата. Когато съм им искала документ ми се обясняваше "че в офиса всичко се завежда" и до там. Фактът, че телевизорът ми не работи към настоящия момент е на лице!
Аз лично виждам във Вашия коментар сътрудник на КСП или близък на сътрудник там! Моето мнение категорично е различно и освен това не се крия зад анонимността на ника тук. Написах тази тема с надеждата някой да ме посъветва, какво да направя и има ли смисъл да се занимавам с този телевизор повече, и между другото изказах негативното си мнение за адски некомпетентното и нагло обслужване на тези пълни некадърници, като се надявам да помогна на някого, да не се прецака, да си занесе телевизора там! Стоя зад това мнение категорично!
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2014 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Преместих темата в говорилнята, където и е мястото. Нарочно я оставих досега в ремонтния.

Почти всички тук пазаруваме от КСП, дори и днес получих колет от тях. Така че всичките части са при тях, така че не би имало проблем със замяна.

За техниката - за съжаление нещата от доста време се правят неремонтопригодни. Колкото да си изкарат гаранцията, изхвърляне за рециклиране и купуване на ново. За съжаление така е в почти цялата световна икономика. По корекомско време едни дънки например бяха между 16 и 22$ и можеше да се носят над 10 години. Сега и за над 100 да се набъркаш, пак след наколко месеца са на парцал и за боклука.
Та колкото и да не ви се иска, и при битовата електроника вече ако въобще подлежи на ремонт това става не на ниво компонент, а чрез замяна на цял блок. При многократно по-голяма цена. Която не е приятна при нашето равнище на доходите. Но цените ги определя производителят - с ясното съзнание ремонта да е икономически неизгоден. Та така.

И при докторите си плащаш всички изследвания и операцията предварително, пък ако ще след това да те изкат с краката напред, И нашия, и техния труд са висококвалифицирани.

Да припомня че преди 20-25 години за един руски "гълъбарник" плащахте по 6 средномесечни заплати, дори се търсдеха "връзки" и записвания и прочее тормози. А сега си купувате доста по-приличен телевизор с дистанционно за половин заплата.

А в данъчното искат все повече пари и не приемат счупени телевизори, платки и труги електронни отпадъци. Надявам се че ме разбрахте. За съжаление при всеобщата немотия и понижението на цените на битовата електроника сме може би единствените специалисти, които не сме повишили цените на труда си още от хилядите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 12, 2014 1:21    Заглавие: Отговорете с цитат

krischeto написа:
............ Не мога да се обърна към КЗП, защото от този "коректен" сервиз не ми дадоха нито един документ, че са извършвали ремонт, че съм платила или че съм го връщала за рекламация. Съответно нямам нищо документално, за да си потърся правата. Когато съм им искала документ ми се обясняваше "че в офиса всичко се завежда" и до там. Фактът, че телевизорът ми не работи към настоящия момент е на лице!
Аз лично виждам във Вашия коментар сътрудник на КСП или близък на сътрудник там! !

Нито съм сътрудник нито адвокат на KSP. Това са колеги ,които познавам лично. Няма сервиз който и то от такъв ранг ,който да извърши ремонт ,който да извърши ремонт и да не издаде касова бележка и гаранционна карта ,недай си Боже ако сте си я поискали.Не е вярно ,че ако нищо не са ви издали не може да си пуснете жалба .
Просто това ,което пишете ми звучи недостоверно.
krischeto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 12, 2014 8:58    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
. Няма сервиз който и то от такъв ранг ,който да извърши ремонт ,който да извърши ремонт и да не издаде касова бележка и гаранционна карта ,недай си Боже ако сте си я поискали.Не е вярно ,че ако нищо не са ви издали не може да си пуснете жалба .
Просто това ,което пишете ми звучи недостоверно.

Да, вярно е! Има такъв сервиз и вече го споменахме многократно! Няма как да Ви го докажа, Ваше право е да не ми вярвате. Точно по тази причина и КЗП няма да ме взеамт на сериозно, само с голи приказки. Нормално е да проявявате колегиална солидарност, но пък е и нормално като не съм доволна да го споделя, жвеем все пак в демократична държава. Които иска да си носи там техниката и да съжалява. Лично мое мениение!
Аз не се оплаквам от цената, че е висока, ядосвам се, че след половин година НЕуспешни опити да го оправят, не пожелаха да ми върнат парите, за да потърся друг по-добър сервиз. Чувствам се ограбена, защото 130 лв. за мен не са малко, а реално все едно съм ги изхвърлила на улицата.

Все пак основният въпрос ми беше, някой дали се е сблъсквал с този проблем и ако да, колко би струвало да се оправи. Защото както е писал по-горе Филипов в един момент цената за ремонт е толкова висока, че няма смисъл да се ремонтира.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети