|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Toraibata Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 29, 2014 16:44 Заглавие: Мултиметър UNI 10 |
|
|
Подариха ми този мултимеметър
http://www.radiomuseum.org/r/messt_mell_universal_messinstrument.html
Дълги години не е работил на първата платка на превключвателя за обхватите има явен дефект .Контактната шина е прегоряла . Според мен направата на нова платка е предизвикателство което не е невъзможно.Проверих системата работи си нормално Търся схема на уреда той е производство на бившата ГДР . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Toraibata Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2014 8:06 Заглавие: Мултиметър UNI 10 |
|
|
| Здравейте пиша отново по темата .Уреда успешно го ремонтирах .Реших че играчката с възстановяване на шината е трудоемко и несигурно нещо. Взех решение премахнах всички детайли от платката като преди това снимах заварения статус . Изчистих всичкия калай по платката и я използвах за шаблон. Новата макар и изработена с подръчни средства стана много сполучлива. Дори вече не е от гетинакс а от стъклотекстолит. Уреда нямаше други проблеми но системата ме впечатли с галантния си ход. Защита е чувствителна и дори не дава всякога да прещракваш уреда бързо Не намерих схема а само едно сервизно описание но пък в замяна на това съм запознат почти в детайли с целия уред .Снемането на схема от уреда не представлява трудност но в случая при мен не се наложи .Ако на някой от колегите му се наложи да прави подобен уред и стрещне трудности нека влезе в контакт с мен ще се постарая с каквото мога да решим проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|