|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 02, 2014 9:30 Заглавие: LCD шаси TPM4.1E LA 32PFL3605/12 не винаги светва |
|
|
Телевизорът е PHILIPS. Ако е на ON и работи, след спиране с дърпане на мрежовия кабел и пускане отново не винаги тръгва. Измерванията показват че напреженията на захранващия блок са добре, с изключение на 12 и 24 волта, които са нула. Според мен се е задействала защитата по ток на импулсното за 12/24 волта. PFC работи...има 380 волта на кондензатора. "Прочутата" U7106 работи...има 3.28 волта на изхода. Забелязах че в захранването липсва/никога не е монтиран/ кондензатор C920. Попаднах на сервизен бюлетин на Филипс, SCC_82202, където препоръчват там да се монтира 2,2 микрофарада. Възможно ли е да е това повредата? Ако може да ми отговори някой с опит, защото повредата се проявява рядко и се страхувам да не се заблудя и да взема напразно парите на клиента.
Последната промяна е направена от sapior на Пон Ное 03, 2014 8:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2014 18:36 Заглавие: |
|
|
| Направих каквото пише в сервизния бюлетин и повредата се "скри".Ако клиента ми се върне с телевизора, непременно ще се похваля. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|