| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2014 12:23 Заглавие: Видеоусилвател на CRT |
|
|
Здравейте!
Можете ли да ми кажете (или някакъв линк да го прочета) на CRT телевизорите в платката на видеоусилвателя за какво служат двата транзистора, които са допълнителните (не трите за усилвате на RGB).
Долу съм сложил линк към картинка на схема.
Виждал съм някъде да са с NPN трназистори, тука са PNP.
Предполагам, че някак си сигурно гасят обратния ход на лъча, но принципа не го добре осмислям.
Става въпрос за V905 и V932. Не успях да намеря теория за да си го прочета сам...

Последната промяна е направена от ooleg на Пон Дек 01, 2014 13:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2014 13:00 Заглавие: |
|
|
Вместо да каташ хората да свалят нещо отнякъде го качи като картинка. Има тема по въпроса.
С pnp транзистори най често BF423 се прави следене тока на лъчите за автоматичен бяланс на бялото. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2014 13:15 Заглавие: Видеоусилвател на CRT |
|
|
| Извинявам се, коригирал съм линка към схемата |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 05, 2014 15:54 Заглавие: Кондензатор C939 2KV/1 nF |
|
|
А някой случвал ли е на дефект в този високоволтов кондензатор? Ако дава проблеми какви дефекти прави? Става въпрос от горната схема за C939 2KV/1nF, който е на високото напрежение.
Всъщност така както го написах звучи тъпо. По-точния ми въпрос е може ли освен да пробие, този кондензатор да си намаля капацитета и как изглежда картина от нефилтрирано ускоряващо напрежение? |
|
|
 |
|