Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Видеоусилвател на CRT

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2014 12:23    Заглавие: Видеоусилвател на CRT Отговорете с цитат

Здравейте!
Можете ли да ми кажете (или някакъв линк да го прочета) на CRT телевизорите в платката на видеоусилвателя за какво служат двата транзистора, които са допълнителните (не трите за усилвате на RGB).
Долу съм сложил линк към картинка на схема.
Виждал съм някъде да са с NPN трназистори, тука са PNP.
Предполагам, че някак си сигурно гасят обратния ход на лъча, но принципа не го добре осмислям.
Става въпрос за V905 и V932. Не успях да намеря теория за да си го прочета сам...

Последната промяна е направена от ooleg на Пон Дек 01, 2014 13:14; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2014 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Как се прикачват картинки към постовете Exclamation
Линка който си дал е некоректен, а и не е най-подходящото място за тази цел.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2014 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Код:
Некоректна заявка

Вместо да каташ хората да свалят нещо отнякъде го качи като картинка. Има тема по въпроса.

С pnp транзистори най често BF423 се прави следене тока на лъчите за автоматичен бяланс на бялото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2014 13:15    Заглавие: Видеоусилвател на CRT Отговорете с цитат

Извинявам се, коригирал съм линка към схемата
Върнете се в началото
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2014 15:54    Заглавие: Кондензатор C939 2KV/1 nF Отговорете с цитат

А някой случвал ли е на дефект в този високоволтов кондензатор? Ако дава проблеми какви дефекти прави? Става въпрос от горната схема за C939 2KV/1nF, който е на високото напрежение.
Всъщност така както го написах звучи тъпо. По-точния ми въпрос е може ли освен да пробие, този кондензатор да си намаля капацитета и как изглежда картина от нефилтрирано ускоряващо напрежение?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети