| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2014 15:54 Заглавие: Питане относно инфранагревател в готварска печка. |
|
|
Мой познат ме попита дали е удачен избора на една готварска печка. Не че разбирам нещо от печки и надали мога да дам добър съвет, но ми наперави впечатление, че по спецификация печката има инфранагревател на фурната. Тук се оказах неподготвен що за чудо е този нагревател и замества ли успешно обикновения нагревател.
По описание на печката:
Функции на готвене:
•Стандартно печене
•Голям инфранагревател
•Голям инфранагревател + вентилатор
•Стандартно печене с вентилатор
•Функция за приготвяне на пица
•Функция за поддържане на топлината
Да разбирам ли, че освен дискутирания нагревател има и обикновен. Извинявам се ако на някой въпросът ми се оказва не на място и не за този форум. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2014 17:12 Заглавие: |
|
|
Ми то всички нагреватели на фурните са инфрачервени (като изключим микровълновите де). Да не са имали в предвид тези с кварцовите тръби?
Най-добре ще е да дадеш модела на печката и ако някой я знае... |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2014 21:58 Заглавие: |
|
|
Може да се ползва печката за BGA ребоулинг
Така като счупих един инфранагревател, изглежда обикновен нагревател залят с керамика. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2014 13:18 Заглавие: |
|
|
Под "инфранагревател" имат предвид керамичен, или кварцов такъв. Обикновено се ползват керамични, защото са по-евтини. Кварцовите нагреватели са по-бързи и при определени условия по-икономични, също така са и по-скъпи.
Общо взето няма значение какъв тип нагревател е монтиран, а по-скоро неговото качество, както и това на самата печка като цяло.
То и обикновените жични нагреватели "светят" във въпросния спектър, ама нали пусто не са модерни  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2014 10:15 Заглавие: |
|
|
| Имах парти-грилче с такъв нагревател.Изхвърлих го.При печене нещата ги сушеше,вместо да ги пече,принцесите ставаха на подметки.Върнах си старото парти-грилче с тръбен реотан и резултата при сандвичите стана съвсем друг. Мнението ми е само за този уред.При фурната може да се държи по други начин, но се съмнявам. |
|
|
 |
|