| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fen_32 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 09, 2015 1:24 Заглавие: Правилно зареждане на Подвижна лампа HS-2035 |
|
|
http://prikachi.com/images.php?images/865/7836865f.jpg това е отвътре
на батериите има надпис MB Ni-Cd AA 800mAh 3.6V
от пред има червен диод вързан над това черното елементче
"Зарядното" е адаптер с характеристики AUTPUT: 9V DC 300mA а този за кола е само жак.
Технически характеристики:
* Време на зареждане: 3 часа;
Та как да запазя батериите максимално много цикли.......полазвам докогато се изхабят напълно и зареждам и проблем ли е за зареждането когато ми е удобно?
Не ме интересува колко е боклук, колко е "китаец" колко, струват нови батерии с много по-добър капацитет и т.н |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Яну 09, 2015 7:42 Заглавие: |
|
|
| Никел кадмиевите батерии страдат от мемори ефект. Т.е. трябва да се изтощават докрай преди следващ заряд. Всъщност при употребата им във винтоверти режима на работа е точно такъв. Носят се 2 батерии като след пълно изтощаване се слага резервната. |
|
|
 |
pansim Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 09, 2015 10:16 Заглавие: |
|
|
Само да допълня - следи ги по температура. Може и на пипане. Затоплят ли - гаси зарядното.
Че като гледам, няма следене за заряд на акумулаторите. |
|
|
 |
NicKo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2015 12:01 Заглавие: |
|
|
| fen_32,имам същата лампа.Използвам я по следния начин - разреждам батерията почти до край и после зареждам около 5-6 часа.За това време батериите са се затоплили,както казва pansim.Използвам я вече две години и акумулаторите са и още в добро здраве! |
|
|
 |
|