|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
detronik Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2015 22:24 Заглавие: Търся отклонителна система за CRT Orion 21EST |
|
|
Търся да закупя отклонителна система за CRT телевизор Orion 21EST - 21".
Моля някой колега, който знае повече да каже дали стават и от други телевизори с този размер на екрана.
Бобините са с намотки от по два паралелни проводника за долната и два паралелни за горната половина на бобината за хоризонтално отклонение. Паралелно свързани са със съпротивление 2.5 ома.
За вертикално отклонение е със съпротивление 11 ома.
Дебелината на шийката на кинескопа е 29.5 мм.
В най-широката си част ширината на отклонителната система е 130 мм.
Модела на кинескопа е Orion А51ЕBD10X.
Моля, помогнете да съживим дядо Орион  _________________ Що да е лесно, като може и да е трудно  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2015 22:35 Заглавие: |
|
|
| Напишете модела на отклонителната система. Предполагам, че кинескопа е с тънка шийка. Имам ОС за 20" и 21" на цена 5 лв. , както и кинескопи на символични цени! |
|
|
 |
detronik Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2015 22:57 Заглавие: |
|
|
На отклонителната система има малко етикетче с 3 реда надписи:
AT6030/T2
00771 TY8933
E39144
Много Ви благодаря, че така бързо се отзовахте!
Обмислях варианта да потърся и цял кинескоп, но съм от Варна и преполагам транспорта ще излезе доста скъпо, а и се притеснявам от различията в напреженията за отопление и т.н. затова предпочитам ако мога да намеря само отклонителна система и да заменя нея.
Иначе моя кинескоп си предаваше много добре.
ПП: Дали се намира и ИС uPC1488H - драйвера за вертикално отклонение, че на моята и е отчупен единия крак и съм го запоил от дъно, но сега като вадих платката май пак се откърши. _________________ Що да е лесно, като може и да е трудно  |
|
|
 |
vektra Опитен потребител

Регистриран на: 16 Окт 2006 Мнения: 1068 Местожителство: КУЛА skype: malin_66
|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2015 23:57 Заглавие: http://www.jabse.com/searchmachine.php?remote_charset=window |
|
|
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=18040
/по спомен ставаше и TA8403K/ _________________ 0889635863 , 0895110091 , 0877419867 |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2015 15:15 Заглавие: |
|
|
| Имам uPC1488H |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2015 17:17 Заглавие: |
|
|
Върви в сервиз че нищо не вдяваш. ОС за дебела шийка има навсякъде. Ама с каква да е няма да излезе E-W като и гледам навиването. За чистотата също може да има проблеми.
За вертикала също нямам думи. При този не се ползва единия крак. Дали работи е ощевадно. А и го има навсякъде. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
detronik Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2015 9:02 Заглавие: |
|
|
Аз, че не вдявам е ясно, иначе аз щях да съм сервиза, не да ме пращате на сервиз. Пределно ми е ясно и това, че може да не излезе нищо, нито със сходимости на лъчите нито с геометрия и т.н. Телевизор на 20 и кусур години ми е притрябвало да оправям в сервиз...ще ми коства 50лв. В продавалник ги има на по толкова пари куп. Пишем по тия форуми с цел да си помогнем някак иначе за сервизите си го знаем.
Вертикалното, да и първия и последния крак не се ползват - има дейташийти дето ги четем и ние неуките
Освен това, обаче някой дето е учил и работи в сервиз го е домързяло да запои радиатора на платката и го е обърнал обратно след смяна на ИС. Така и ИС и радиатора се крепят само на изводите. Явно и извода е бил на пречупване и се доотчупи като го бутнах. После го запоих от дъно и работи години. И сега пак се отчупи от спойката (все пак е от дъното). Поръчах си го в един магазин и ще го доставят за 5,6 лв.
Относно "чИстотата"...няма проблеми с телевизора, жена ми редовно го почиства, бърше праха, със спиртче бърше "отпред картината" дето викаме невдяващите Благодаря Ви за "полезния пост"! _________________ Що да е лесно, като може и да е трудно  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2015 9:31 Заглавие: |
|
|
Ти имаш зор, не аз.
Ясно е че говоря за чистота на цвета, не за дейностите, които ги върши жена ти.
Просто споменах че куриерската услуга за предложението на колегата ще излезе повече от цена в магазина. А във Варна не е само един.
Запознай се с правилата и по-специално с т.8 Няма да ходя след всеки. И снимките от другия форум ги качи и тук. За да се замени коректно трябва осцилоскоп за да се нагласи продължителността на обратния ход. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
detronik Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2015 10:52 Заглавие: |
|
|
Това за чистотата беше шега, разбира се
Значи, колега ми донесе две отклонителни системи, които не са от същия модел телевизор, но са същия тип навиване (преполагам това е типа E-W, който Вие споменахте), поне на външен вид изглежда така, както старата.
Като цяло бях с идеята ако мога да намеря бобини от същия телевизор, за да не се налагат допълнителни настройки, но явно няма да стане. Все пак говорим за архаична техника.
Понеже за сходимости съм чувал няколко пъти и имах един монитор, който беше втора ръка и му бяха развъртяни дисковете за сходимост и с помощта на тестови изображения, които ми даде един колега горе-долу ги оправих, бих искал да попитам, понеже при този телевизор няма такива дискове / пръстени, ако се налага, как се коригира сходимост? В някакво сервизно меню ли е?
Опитах да намеря сервизно меню за този Орион, обаче нищо не излезе.
Той не е с on-screen меню. Има самo седемсегментен индикатор отпред и толкова. Възможно ли е все пак да има сервизно меню за настройка на геометрията и сходимостите?
За снимките - честно казано не намерих как да добавя направо тук снимки, затова ги качих по този начин, за което се извинявам. Като цяло съм форумен лаик и все ме хокат по форумите
Ще се науча някой ден
Моля, ако може да ми отделите още минутка време и да ми отговорите на тези въпроси, ще съм много благодарен!
Смисъла на цялата работа е да изкара още 4-5 месеца дядо Орион, докато взема някакъв друг. Искам, да изчакам излизането на моделите 2015, че се напатих с тези от 2014. Та това ми е целия зор  _________________ Що да е лесно, като може и да е трудно  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2015 11:50 Заглавие: |
|
|
Отнасяш предупреждение за демонстративно неспазване на правилата след забележка в предния ми пост.
Всичко е хардуер, няма сервизни менюта.
Тоя "дъртак" като се оправи както трябва ще надживее поне два съвременни боклука, които са направени колкото да си изкарат гаранцията. Без майтап. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|